reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Skracajaca szyjka !

Angelin

Zaciekawiona BB
Byłam dziś na badaniach okazało się że mam strasznie od ostatniego badanis skrócona szyjke ,ginekolog chciał mnie wysłać do szpitala jednak po przemyślenia dostałam luteine i magnez oraz zalecenie zero ruchu czy któraś miała taki problem i te leki pomogły odnosić ciążę?
Coś najpierw też wspominała o zaszczyku żeby dziecku szybciej rozwinęły się płuca później tematu nie było pomocy wizytę kolejną mam za tydzień

reklama
Rozwiązanie
To
Zrobił usg dopochwowe mam na każdym badaniu ,posiew też miałam mie mam infekcji O pesarze tak że już za nisko jest główka
Ja jestem w32 tygodniu jak dobrze pamiętam 25mm bo nie zapisał w karcie ciazy a byłam zestresowana że mało co do mnie docierało
Nie jest bardzo malo. I pomiary szyjki tez nie sa dokladne. Mi na każdym wychodzilo inaczej u kilku lekarzy. Najpierw 3, pozniej 2,5 , nastepnym razem znowu prawie 3.. no przeciez sie nie wydluzyla. Na spokojnie i kontroluj częściej sytuacje.
Jakbyś zdecydowała się na szpital to założyliby Ci pessar albo szew na szyjkę i nie musiałabyś się aż tak martwić.
Ja trafiłam do szpitala z szyjką 10mm, dziecko bardzo nisko, założyli mi pessar, następnego dnia okazało się, że mam już rozwarcie na 1 cm.
Dostałam sterydy na płuca Maluszka. To było w 30 tygodniu. Teraz w niedzielę zacznę 36 tydzień. Lekarz powiedział, że przy tym jak nisko mam dziecko (wbite w szyjkę, główka na pessarze) to bez pessara już dawno byłby na świecie, więc nie żałuję, że poszłam do szpitala. Oczywiście luteinę i magnez też biorę, ale tutaj jest jednak tylko zasługa pessara, a nie leków.
Mi lekarz pessar zakładał w gabinecie jedynie szew musi być zakładany w szpitalu, bo to już zabieg.

reklama
Mi lekarz pessar zakładał w gabinecie jedynie szew musi być zakładany w szpitalu, bo to już zabieg.

Ja chodzę do ginekologa prywatnie, więc pessar musiałabym sobie kupić sama. A tak to wysłał mnie do szpitala i tam mi założyli pessar za darmo, zrobili badania i trochę potrzymali. Gdybym nie pojechała wtedy do szpitala to mój syn byłby już na świecie.

To
Zrobił usg dopochwowe mam na każdym badaniu ,posiew też miałam mie mam infekcji O pesarze tak że już za nisko jest główka
Ja jestem w32 tygodniu jak dobrze pamiętam 25mm bo nie zapisał w karcie ciazy a byłam zestresowana że mało co do mnie docierało
Nie jest bardzo malo. I pomiary szyjki tez nie sa dokladne. Mi na każdym wychodzilo inaczej u kilku lekarzy. Najpierw 3, pozniej 2,5 , nastepnym razem znowu prawie 3.. no przeciez sie nie wydluzyla. Na spokojnie i kontroluj częściej sytuacje.

Rozwiązanie
Do góry