reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skoki ciśnienia a problem z uchem?

Sasola

Początkująca w BB
Czesc dziewczyny 😊

Powiedzcie - może któraś z Was spotkała się z czymś takim 🫣

Czy któraś z Was miała może problem z "zatkanym uchem" przy wysokim ciśnieniu krwi?

Wstałam dziś rano z uczuciem zatkanego ucha - próbowałam wszystkich sposobów jakie znam żeby je odetkac ale nic z tego , wygląda na to że nie zostało zatkane przez woskowinę - ucho mam nadal zatkane i prawie na nie nie słyszę...
Ale do sedna...
Cały dzień czułam się taka słaba i senna ale do głowy mi nie przyszło żeby zmierzyć ciśnienie. Dopiero wieczorem po kąpieli zauważyłam że mam delikatnie obrzęknięte stopy a po jakiś 30 minutach mąż powiedział że jestem czerwona - dopiero wtedy ogarnęłam się żeby zmierzyć ciśnienie...
Było w granicach 150/100 później skoczyło do 165/110 i tak się utrzymywało niecała godzinę po czym spadło...

Nie biorę leków na ciśnienie to pierwszy taki incydent a ciąża już jest donoszona...

Zastanawiam się czy problem z uchem może być spowodowany wysokim ciśnieniem krwi ?
Może ja cały dzień miałam takie skoki ciśnienia z tad kłopot z uchem? 😳

reklama
Czesc dziewczyny 😊

Czy któraś z Was miała może problem z "zatkanym uchem" przy wysokim ciśnieniu krwi?

Wstałam dziś rano z uczuciem zatkanego ucha - próbowałam wszystkich sposobów jakie znam żeby je odetkac ale nic z tego , wygląda na to że nie zostało zatkane przez woskowinę - ucho mam nadal zatkane i prawie na nie nie słyszę...
Ale do sedna...
Cały dzień czułam się taka słaba i senna ale do głowy mi nie przyszło żeby zmierzyć ciśnienie. Dopiero wieczorem po kąpieli zauważyłam że mam delikatnie obrzęknięte stopy a po jakiś 30 minutach mąż powiedział że jestem czerwona - dopiero wtedy ogarnęłam się żeby zmierzyć ciśnienie...
Było w granicach 150/100 później skoczyło do 165/110 i tak się utrzymywało niecała godzinę po czym spadło...

Nie biorę leków na ciśnienie to pierwszy taki incydent a ciąża już jest donoszona...

Zastanawiam się czy problem z uchem może być spowodowany wysokim ciśnieniem krwi ?
Ciężko powiedzieć, bo ja miałam w ciąży często uczucie zatkanych uszu, ale ciśnienie w normie. Po poprzednim porodzie miałam ciśnienie podwyższone, ale uszy w ogóle nie byly zatkane...
Gdzieś wyczytałam, że hormonalnie coś tam puchnie, stąd uczucie przytkania, ale ciężko stwierdzić jaka to przyczyną konkretnie u Ciebie 😉

Czesc dziewczyny 😊

Ale do sedna...

Abstrahując od ucha, to koniecznie konsultacja z lekarzem. No i ciśnienie chociaż 3 razy dziennie.

Do góry