reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skok w 1 trymestrze ciąży

Witajcie,
Pisze z prośbą o radę. Otóż dziś zdarzyła mi się sytuacja, że zablokowałam się w łazience i nie mogłam w ogóle otworzyć drzwi. Z racji tego iż byłam sama nie mogłam inaczej wydostać się niż przez okno. Jednak wychodząc przez nie musiałam zrobić delikatny zeskok na jakieś 40 cm jestem w 9 tygodniu ciazy czy taki jednorazowy incydent może zaszkodzić maluszkowi? Ogólnie czuje się dobrze i nie boli mnie brzuch jednak mam obawy czy aby na pewno będzie wszystko dobrze

reklama
Rozwiązanie
Ja byłam na dwóch weselach i panieńskim w ciąży. Tańczyłam do wszystkiego, córka zdrowa tylko się wszyscy śmieją że przez te moje tańce do tej pory muszę ją bujać 🙂
Myślę, że nie masz się czego obawiać. To był jednorazowy skok i niewielka wysokość. Jeśli czujesz się ok, tym bardziej myślę, że na strachu się skończy.

Nic Ci się nie stanie :) Poczytaj o wodach płodowych i jaką rolę pełnią, przypomnij sobie, ile ciężarnych kobiet wychodzi bez szwanku z różnych wypadków, są kobiety, które w ciąży jeżdżą konno i mają "skoki" przez całą jazdę, nie ma co panikować :)
A w samej ciąży jeszcze z pewnością nie raz uderzysz się w brzuch :)

Myśle, ze nie masz się co martwić na zapas. Są kobiety co w ciąży chodzą na zumbę i skaczą przez godzinę ;) najważniejsze, to teraz dbać o siebie i relaksować się kolejne miesiące 😉

Ja byłam na dwóch weselach i panieńskim w ciąży. Tańczyłam do wszystkiego, córka zdrowa tylko się wszyscy śmieją że przez te moje tańce do tej pory muszę ją bujać 🙂

Rozwiązanie
Do góry