reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza bialkowa?? Pomocyy

Gabjon94

Początkująca w BB
Hej dziewczyny czy to wygląda na skaze bialkowa ?? Synek ma takie krostki , chropowate policzki , pare pojedynczych kropek czerwonych na klatce piersiowej, nie jestem pewna czy to ma związek z tym ale bardzo dużo mi się ulewa, praktycznie po kazdym karmieniu i dosyc duzo, dodam ze karmie piersią .
Dziękuję z góry za pomoc 💟

Załączniki

• 20220625_102014_copy_600x800.jpg
    20220625_102014_copy_600x800.jpg
    144,1 KB · Wyświetleń: 300
  • 20220625_102652_copy_800x600.jpg
    20220625_102652_copy_800x600.jpg
    78,6 KB · Wyświetleń: 128
  • 20220625_102014_copy_600x800.jpg
    20220625_102014_copy_600x800.jpg
    144,1 KB · Wyświetleń: 105
  • 20220625_102811_copy_600x800.jpg
    20220625_102811_copy_600x800.jpg
    117,5 KB · Wyświetleń: 122
reklama
Biedactwo!!!!!!
Może to być alergia ale też np trądzik..
Jeśli ulewa, obstawiałabym alergie- a jakie kupki robi?
Przy alergii często są nieladne, pieniste, strzelające, dziecko często się przy nich męczy..
Nie zaszkodzi spróbować wyeliminować mleko krowie, bo to najczęściej uczula.. Ale tak mocno hardcorowo- zero produktów z mlekiem- czyli większość np pieczyw, ciastek itp.Jelsi to to, zauważysz poprawę dość szybko. Jeśli tradzik- ja przesuwałam swoim mlekiem i bardzo szybko zeszło..
Ile ma synek?

Biedactwo!!!!!!
Może to być alergia ale też np trądzik..
Jeśli ulewa, obstawiałabym alergie- a jakie kupki robi?
Przy alergii często są nieladne, pieniste, strzelające, dziecko często się przy nich męczy..
Nie zaszkodzi spróbować wyeliminować mleko krowie, bo to najczęściej uczula.. Ale tak mocno hardcorowo- zero produktów z mlekiem- czyli większość np pieczyw, ciastek itp.Jelsi to to, zauważysz poprawę dość szybko. Jeśli tradzik- ja przesuwałam swoim mlekiem i bardzo szybko zeszło..
Ile ma synek?
Synek ma dokładnie 5 tygodni, kupki hmm takie dość rzadkie musztardowy kolor. Z tym ulewaniem to naprawdę kłopot, czasem uleje się troszkę a czasem naprawdę dużo 😭 karmienie piersią jest naprawdę super jeśli chodzi o bliskość z dzieckiem wygode itp ale czasem wariuje bo boję cokolwiek zjeść żeby go zaraz nie wysypalo
😪😪

Tak może być. Posmaruj synka swoim mlekiem, u nas trądzik po takiej akcji zniknął przez noc. Można też przygotowana woda przemyć. Jeśli przez te 5tygodni synek nie miał takiej wysypki to też bym obstawiała trądzik. Zgadza się z teoria o truskawkach, one lubią zamienić dzieci w truskaweczki :/

reklama
Tak może być. Posmaruj synka swoim mlekiem, u nas trądzik po takiej akcji zniknął przez noc. Można też przygotowana woda przemyć. Jeśli przez te 5tygodni synek nie miał takiej wysypki to też bym obstawiała trądzik. Zgadza się z teoria o truskawkach, one lubią zamienić dzieci w truskaweczki :/
Z wysypka kochana to już się ciągnie praktycznie parę dni po urodzeniu zaczęło my juz wychodzic coś i tak do teraz 😪😪

Do góry