reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skacząca beta a zdrowa ciąża?

Daczia

Fanka BB :)
Hej dziewczyny, wiem że tu jest tego pełno ale szukam już wszędzie podobnej historii z nadzieją na zdrową ciąże. 😔 Mam syna (6lat), w maju 2021 poroniłam w 7 tc, obecnie jestem 7 tc ale już pojawiają się komplikacje. Między innymi ciąża wygląda na młodsza, od 5 stycznia biorę duphaston i ta nieszczęsna beta 😔 Lekarz powiedział że mam pojawić się za tydzień ale nie daje mi gwarancji że jutro albo za dwa dni nie zacznę krwawić no i ważne że rośnie 🤦‍♀️ ale z tego co czytam to powinna minimum o 66% wzrastać.
Moja beta
30.12.2021 - 5,55
3.01. - 76,6
5.01. - 111.18
7.01. - 156,6
10.01 - 375
14.01. - 875,6
17.01. - 1108,13
Dalej już nie robiłam bo strasznie się boję, co tydzień jeżdżę do tego mojego ginekologa z nadzieją że bedzie dobrze. Czy jest tu ktoś kto miał podobnie i zakończyło się to dobrze?

reklama
Twoje przyrosty nie są dobre :( ja z takimi trafilam do szpitala bo lekarz odrazu założył że to ciąża pozamaciczna zagrażająca życiu okazało się że byla wcześniejsza niz zakładali, była w macicy .. :/ .
U mnie były podejrzenia że pozamaciczna więc lekarz kazał mi przyjść tydzień później i już był widoczny pęcherzyk. Teraz boje się pustego pęcherzyka lub że będzie konieczne łyżeczkowanie 😔 bo w maju sama dobrze się oczyściłam

reklama
U mnie były podejrzenia że pozamaciczna więc lekarz kazał mi przyjść tydzień później i już był widoczny pęcherzyk. Teraz boje się pustego pęcherzyka lub że będzie konieczne łyżeczkowanie 😔 bo w maju sama dobrze się oczyściłam
Czyli też masz poronienie za sobą 😥. Nie chce być niemiła ale sama po sobie wiem że to niestety nic dobrego nie wróży 😥. Będę trzymać kciuki żeby jednak sie udalo🤞

Bardzo mi przykro 😢 dziwny zbieg okoliczności 😦 pewnie jesteś już po wizycie lekarza co zadecydował?
Że mam przestać brać duphaston i czekamy aż samo się rozwiąże 😔 a na pytanie czemu ten sam czas i może muszę jakieś tabletki brać od owulacji, stwierdził że,, każda kobieta ma prawo 3 razy poronic,, no i skoro pierwsze jest bez problemu, a teraz 2 poronienia to teraz się uda🤯 🤦‍♀️ coś czuje że potrzebny mi inny ginekolog. Co myślicie?

Że mam przestać brać duphaston i czekamy aż samo się rozwiąże 😔 a na pytanie czemu ten sam czas i może muszę jakieś tabletki brać od owulacji, stwierdził że,, każda kobieta ma prawo 3 razy poronic,, no i skoro pierwsze jest bez problemu, a teraz 2 poronienia to teraz się uda🤯 🤦‍♀️ coś czuje że potrzebny mi inny ginekolog. Co myślicie?
Koniecznie inny ginekolog. Tym bardziej, jak ciążą zawsze zatrzymuje się w tym samym momencie.
Możesz oddać też materiał badania, wtedy wyjdzie, czy były jakieś wady genetyczne w nim samym czy nie...

Do góry