Drogie mamy czy mogę dodawać sinlac do mleka modyfikowanego czy należy go przygotować wyłącznie na wodzie? Mój 6 miesieczny synek od 2 miesiąca życia nie chciał pić mleka z butelki, były okresy lepsze gdzie coś tam wypijał ale więcej było tych gorszych, gdzie karmienie odbywało się na śpiocha. Od świat synek nawet na śpiocha gardził butlą jadł jednak w miarę pokarmy stałe deserki i obiadziki. Niestety od tygodnia nie chciał jeść mawet tego na widok butelki czy łyżeczki płacz. Jadl niewiele. Niestety złapał również jak się okazało trzydniowke i trafiliśmy do szpitala. W szpitalu przebadany wzdłuż i w szerz wyniki książkowe, usg brzuszka i przezciemiączkowe też a lekarze rozkładają ręce dlaczego dziecko nic nie je. Ma wędzidełko do podcięcia, za tydzień umówioną wizytę. Spadł z wagi. Objawy wirusa ustąpiły, trzymano nas w szpitalu ze względu na utratę apetytu. Dziś dostaliśmy przepustkę żeby sprawdzić jak synek będzie jadl w spokojnym środowisku domowym. Jeśli do poniedziałku nie zacznie lepiej jeść to dostaniemy skierowanie do jakiegoś specjalistyczneho szpitala. Synek w domu zaczął coś tam jeść ale tylko z łyżeczki, mleka nie tanie. Dostałam zalecenie żeby podawać dziecku Sinlac. Rozrobilam 150 ml mleka i dodałam 1 miarkę sinlacu. Niestety butelki nie tknął więc postanowiłam zrobić Sinlac na mleku tylko trochę gęściejszy i o dziwo z łyżeczki zasmakował małemu. I teraz mam pytanie czy mogę sinlac przygotowywać na mleku czy tylko na wodzie? Dodatkowo zauważyłam, że skróciły się u synka okresy czuwania po drzemce staje się śpiący po 1.5 godz. W okresach czuwania jest wesoły, bawi się. I tu moje drugie pytanie czy dziecku mogły się tak zmienić okresy czuwania, że szybciej staje się śpiący. Lekarze nie widzą w tym nic złego, ponieważ wyniki i badania nie potwierdzają żadnej choroby. Ja jednak trochę się martwię. I mam jeszcze jedno pytanko czy są ty mamy, których dzieci odrzuciły tak szybko mleko.
reklama
Hope99
Fanka BB :)
Nie, Sinlac nie możne być podawany z mlekiem. Tylko z wodą. Z mlekiem możesz kleik ryżowy lub kukurydziany lub zwykłe kaszki.Drogie mamy czy mogę dodawać sinlac do mleka modyfikowanego czy należy go przygotować wyłącznie na wodzie? Mój 6 miesieczny synek od 2 miesiąca życia nie chciał pić mleka z butelki, były okresy lepsze gdzie coś tam wypijał ale więcej było tych gorszych, gdzie karmienie odbywało się na śpiocha. Od świat synek nawet na śpiocha gardził butlą jadł jednak w miarę pokarmy stałe deserki i obiadziki. Niestety od tygodnia nie chciał jeść mawet tego na widok butelki czy łyżeczki płacz. Jadl niewiele. Niestety złapał również jak się okazało trzydniowke i trafiliśmy do szpitala. W szpitalu przebadany wzdłuż i w szerz wyniki książkowe, usg brzuszka i przezciemiączkowe też a lekarze rozkładają ręce dlaczego dziecko nic nie je. Ma wędzidełko do podcięcia, za tydzień umówioną wizytę. Spadł z wagi. Objawy wirusa ustąpiły, trzymano nas w szpitalu ze względu na utratę apetytu. Dziś dostaliśmy przepustkę żeby sprawdzić jak synek będzie jadl w spokojnym środowisku domowym. Jeśli do poniedziałku nie zacznie lepiej jeść to dostaniemy skierowanie do jakiegoś specjalistyczneho szpitala. Synek w domu zaczął coś tam jeść ale tylko z łyżeczki, mleka nie tanie. Dostałam zalecenie żeby podawać dziecku Sinlac. Rozrobilam 150 ml mleka i dodałam 1 miarkę sinlacu. Niestety butelki nie tknął więc postanowiłam zrobić Sinlac na mleku tylko trochę gęściejszy i o dziwo z łyżeczki zasmakował małemu. I teraz mam pytanie czy mogę sinlac przygotowywać na mleku czy tylko na wodzie? Dodatkowo zauważyłam, że skróciły się u synka okresy czuwania po drzemce staje się śpiący po 1.5 godz. W okresach czuwania jest wesoły, bawi się. I tu moje drugie pytanie czy dziecku mogły się tak zmienić okresy czuwania, że szybciej staje się śpiący. Lekarze nie widzą w tym nic złego, ponieważ wyniki i badania nie potwierdzają żadnej choroby. Ja jednak trochę się martwię. I mam jeszcze jedno pytanko czy są ty mamy, których dzieci odrzuciły tak szybko mleko.