Helilo
Fanka BB :)
o wybór chodzi, zawsze i wszędzie.Tzn. Tez żeby nie było, ze jestem za jakaś eugenika. Uważam, ze na świecie jest miejsce dla wszystkich <3.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
o wybór chodzi, zawsze i wszędzie.Tzn. Tez żeby nie było, ze jestem za jakaś eugenika. Uważam, ze na świecie jest miejsce dla wszystkich <3.
tak, tak, pisałam o tym choćby wczoraj?
Wyłapał, wyłapał i pisałaś, że mi ZUS na chatę wjedzieCzego mój przyćmiony mózg nie wyłapał
Mi na taki paniczny lęk przed chorym dzieckiem pomogło opracowanie w głowie planu, podjęcie decyzji jeszcze przed ciążą, że taką ciążę terminuje. Odłożenie gotówki na ewentualne loty, hotele czy po prostu łapówkę, poczytanie o tym, że da się to zrobić godnie. Takie przygotowanie się na trudne sytuacje zawsze mnie uspokaja
Co do nifty, to też jestem zdecydowana na to badanie, ale cały czas się zastanawiam, czy jest sens je robić jeszcze przed usg. Już chyba o tym pisałam, że właściwie jakby na usg coś wyszło nie tak to i tak jest potrzebna poważniejsza diagnostyka. A jednak jest to drogie badanie i wolałabym je zrobić, jak wcześniejsze nic podejrzanego nie wykryją.
Wyłapał, wyłapał i pisałaś, że mi ZUS na chatę wjedzie
No właśnie, oby te dzisiejsze przemyślenia nam się na nic nie przydały ale też mam ten temat obgadany z mężem i jakoś też lepiej się czuję wiedząc, że są różne wyjścia z sytuacji.Ja wcześniej bardzo chciałam Nifty. Albo sanco. Jednak na ten moment zrezygnowałam. W dalszym ciągu każde z tych badań daje tylko wynik statystyczny i bada tylko najczęstsze choroby. Gdyby coś wyszło nie tak i tak konieczna jesy amnio więc moja ścieżka to usg prenatalne, jeśli będzie wskazanie to amnio i po drodze ogarnianie już ewentualnej kliniki..
Obym mogła se ten plan w buty wsadzić
a ja opłotkami o aborcji kiedy byłabym na l4 już.Nie wyłapał sensu i rozkminialam o czym Ty do nas pierdzielisz
nie o rodziców mi chodzi.