reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

To jak możesz, to idx wcześniej do lekarza. Nie ma nic gorszego jak niepewność. Zobaczysc, że z dzidzią ok to się uspokoisz. A teraz dużo odpoczywaj :-). I oby przestało bolec. Może nospę weź.

reklama
Aneta musi byc dobrze, mnie w pierwszej cala ciaze bolalo brzusio a wszystko bylo w porzadku, macica sie rozciagala i stwierdzili ze to bole wzrostowe. Ja z tej paniki czest ladowalam w szpitalu a i tak niepotrzebnie bo nic sie nie dzialo.:dry:
Aga irl ciesze sie ze z dzidzia wszystko w porzadku, to ty tez pewnie sierpnia nie dotrzymasz tylko w lipcu nas opuscisz:szok:ja to zebym tylko do wrzesnia urodzila:wściekła/y:

ja zostałam już dziś sama bo T do pracy poszedł i późno wróci:wściekła/y: dobrze że rano poprasował i cieniutkich naleśniczków nasmażył :-)

Efe, ja jeszcze odnośnie opryszczki. Miałam już trzy razy. Ta na ustach nie jest groźna, trzeba tylko uważac, zeby nie przenieść w miejsca intymne. Ja też stosowałam te plasterki, ale lepszy jednak był krem Vratizolin. Im szybciej zaczniesz smarować tym szybciej zniknie.

Witaj Aniu ja też pamiętam że któraś z dziewczyn miała ten sam problem, tylko nie pamiętam która? I jeszcze czytam w internecie:
Opryszczka jest czynnikiem teratogennym, co oznacza że może mieć wpływ na rozwój płodu, zwłaszcza w pierwszym trymestrze ciąży. (Boże dzięki że ja już II)
Czy masz skłonności do opryszczek czy jest to nietypowa sprawa w twojej sytuacji? Jeśli nie możesz spotkać się z ze swoim lekarzem, idź do lekarza pierwszego kontaktu, powinien wiedzieć co z tym zrobić i koniecznie powiedz o tej sprawie swojemu lekarzowi - ginekologowie.
Koszmar jakiś:wściekła/y:

Ja dopiero nadrabiam zaleglosci, wiec nie wiem, czy ktos juz odpowial i ja se powtorze:
opryszczka narzadow rodnych jest niebezpieczna dla dziecka. Opryszczka na ustach, nosie etc... nie, o ile zachowasz higiene i bedziesz uwazac, zeby jej nie przeniesc na narzady rodne.
wiec nie ma sie czym martwic. :-)

Aneta, ja mialam podobne bole. Podbrzusze cale, pachwiny.... okazalo sie ze to rozciaganie miednicy etc... ale tez porzadnego stracha mialam, zanim nie poszlam do lekarza.

Mma nadzieje, ze u Ciebie to tez czysta fizjologia i ze bedzie dobrze ;-) U mnie to trwalo prawie 3 tygodnie, ale juz sie skonczylo ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wlasnie Aga masz sliczna biala aure:wściekła/y::wściekła/y:A ja wczoraj w domu znalazlam biedronke:szok::szok:Wiosna idzie hurrrra;-):-D:-D:-D

Do góry