reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

czesc dziewczyny,ja dopiero teraz mialam czas tu zajrzec.:happy2:
kurcze szkoda mi was ze sie tak męczycie,naparwde to musi byc męczące.ja wszystkim życze takiej ciąy jaka ja mam,zadnyh okropnych dolegliwosci i zadnych boli i skurczow,fakt napiernicza mnie ostatno kręgosłup ale o jest pikuś w porównaniu z tym co niektóre przezywają.:-(trzymajcie sie jakos dziewczyny juz narawde niewiele czasu zostało.

reklama
Hej dziewczyny ja tez sie melduje po ugotowaniu obiadku i obejrzeniu filmiku;-) jakos tak mi sie ten dzien dzisiaj dłuży a i na forum widze, że coś pustki:szok::szok: nieraz o tej porze to straszne dyskusje były ale pewnie juz wiekszośc jest za bardzo zmeczona, żeby siedziec i opowiadac o swoich dolegliwościach:-(

Sylwia trzymaj sie dzielnie i obys miała Mejeczkę jak najszybciej przy sobie:-):-D

Esti dzieki za pozdrowienia;-)no i powodzenia dla ciebie oczywiscie:tak:
Sylwia ladnie z ta poduszka, no bym sie wkurzyla, nie ma co!!!

A wiec 10 dni po terminie , no to w takim badz razie tak czy siak malenstwa niedlugo beda z nami, chocby nie wiem co!!:-):-)

Janbor co gotowalas dzisiaj?? U mnie zupa warzywna, drugiego dania nie chce mi sie dzisiaj robic:no:, kolacyjke sobie zaserwujemy moze pozniej jakas dobra:cool:

przegladalam wlasnie kosmetyki na stronach aptek i wreszcie zdecydowalam czym bede sie nacierac po porodzie.
Mustella poporodowy zel regenerujacy do ciala 200ml/90zl- tak do calego ciala
Mustella krem intensywnie dzialajacy na rozstepy 75ml/85zl - miejscowo ( ciekawe jakie beda efekty:-p)
Pisza ze mozna stosowac w czasie karmienia.

A wiec prawie kazda mamusia zaopatrza sie w Mustele, hihi.

Dziewczyny a powiedzcie czy chodzicie jeszcze na spacery, sprawy pozalatwiac do banku, poczte, sklepu itp?
Ja bylam wczoraj z moim C. to kurcze powiedzialam sobie"ostatni raz" no jak kowboj normalnie! Bylismy w aptece, potem w biurze jakas sprawe C. zalatwial a ze bylo niedaleko no to pomylsalam "ah te pare metrow" , a potem jeszcze poczta bo tez naprzeciwko.Ale ciezko mi tak naprawde, nawet te kilka metrow to juz dla mnie maraton.:szok::szok:

Ja właśnie wróciłam z poszukiwania stanika do karmienia - i kicha:wściekła/y: nigdzie nie ma odpowiedniego rozmiaru... jeszcze jutro mam podjechać do jednego sklepu bo mają dostawę, chciałam najpierw przez internet zamówić ale tak bez mierzenia trochę się boję bo to jednak troszkę kaski kosztuje:confused2:

A tak wogóle to jeszcze śmigam autkiem ale nie mam klimy i trochę jednak niewygodnie w takie upały:blink: no ale jeszcze trzeba podjechać a to do lekarza a to do pracy zawieźć zwolnienie - trudno się mówi...

Ola ja dzisiaj gotowałam zupke ziemniaczaną i tez bez drugiego danka bo jakos tak zykle jemy jedno:-) co do porodów to masz racje, na pewno juz niedługo będziemy rozdwojone i tego sie trzymajmy ale ja juz czasami watpie czy to kiedykolwiek nastąpi.Tak mi sie ciagną te ostatnie dni a jakbym jeszcze miała przenosic to juz masakra:szok:

Jesli chodzi o spacery to ja nadal robie zakupki w pobliskim sklepie ale podobnie jak dla Ciebie jest to juz nie lada maratonik;-):-):-) wczoraj np bylismy z mezusiem na małym spacerku tak gdzies ze 40 minut i to był chyba max dla mnie bo juz do domu to ledwo sie wlokłam:no: ale za to bardzo dobrze mi sie spało i chyba dzisiaj tez powtórzymy:-) moze dzieki tym spacerom cos sie w koncu ruszy....

wiem wiem nie powinnam narzekac bo w sumie u mnie poza bólami spojenia i kregosłupa nic strasznego sie nie dzieje, no prezynajmniej nie mecze sie az tak jak Kira czy Gosia ale jakos taki mam dzisiaj nastrój do smęcenia:-:)-(

dobra nie zanudzam ide sobie nutelke kupic to moze mi sie poprawi:-)

Faktycznie ostatnio cos cisza na forum ale co sie dziwić bo ile można pisac to samo że boli brzuch, że boli kręgosłup, że nie możemy spać i ledwo żyjemy :-(

Ja dzisiaj nie poszłam na zakupy zrobiłam liste i wysłałam mojego męża. Od rana znowu ból brzucha i jak robiłam siku na papierze zauważyłam lekko brązową wydzieline jakby taka brązowa krew. Może czop mi odchodzi? w każdym razie dzisiaj mam zamiar sobie leżec i nie przemeczać sie bo ledwo żyje :wściekła/y:

Li-Monka ja po takich poszukliwaniach kupiłam stanik do karmienia przez allegro i jestem bardzo zadowolona. Tam dokładnie podaja rozmiary wg cm w obwodzie itd i nie ma siły żebyś kupiła z amały czy za duży :tak: ja kupiłam dwa i są idealne :-)

Ola ja od dzisiaj postanowiłam już darować sobie dłuższe wyjscia czy spacery bo potem pare godzin dochodze do siebie i brak mi sił wiec nie ma sensu :-(

Elis ja już mam żel poporodowy mustela ale jeszcze zaopatrze sie w krem do biustu :-) a ten na rozstępy po porodzie to już chyba bez sensu? :no:
Janbor jeśli dobrze znosisz spacery to wychodź jak najczęściej :tak:

Gosia*** mam nadzieje, ze te pare dni jeszcze jakoś wytrzymasz! trzymam kciuki :tak:

Kira ja dzisiaj odpuściłam sobie drzemke ale za to obejrzałam 4 filmy z mężem na kompie :tak:

Sylwia fajnie, że już wiadomo co ze szpitalem! zobaczysz wszystko bedzie dobrze :tak:

reklama
raabit ten na rozstepy jest wlasnie po porodzie na juz istniejace rozstepy.
Podobno zmniejsza ich wielkosc, dlugosc , szerokosc i glebokosc i ujednolica barwe.

Do góry