reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Myślę że to jest indywidualna sprawa każdej z nas. Ja jestem w 16 a już czuje delikatne puknięcia. Moja mama natomiast poczuła ruchy mojego najmłodszego brata (9lat) właśnie w 12 tygodniu. Z tego co mi gin mówi to z każdym dzieckiem wyczuwa się je coraz wcześniej;. Ja najpierw czułam takie bulgotanie a od soboty normalne puknięcia słabe bo słabe ale są.
Madziara fajnie że wraca Ci humor. Tak trzymaj.

Witajcie!

Byłam na usg, wszystko w zupełnym porządku, dzidziol szaleje aż miło, podskakuje, macha łapkami i nóżkami tylko długo nie chciał dać sobie przezierności zmierzyć:baffled: :-D ale w końcu dał. Chciałam wstawić skany ale coś mi hosting narazie siadł, zdązyłam tylko własny brzuchol wkleić :-p
Spróbuję póżniej.
Hmm...ja poprzednio ruch poczułam dopiero w 22t.c. za to teraz też czasem mam wrażenie, że je czuje bo już wiem czego szukać, to takie delikatne łaskotanie ma być, ale z drugiej strony to wcześnie bo 13t.c.:confused:

Madziara spokój, tylko spokój :happy:

Atas 2kilo na tym etapie to nie dużo, ja co prawda nie przybrałam jeszcze nic, ale miałam b.marny apetyt. Za to przy Julce miałam już 4kg naddatku :dry:

Naur zazdroszcze Ci tego usg ja chyba z następnym zaczekam dopiero do powrotu mojego gina :wściekła/y:

Ania też mi się wydaje że każda z Nas poczuje ruchy-bulgotania w różnym czasie ja co do tego że to dzidzia nie jestem pewna ale takiego uczucia jak nie byłam w ciązy to nie miałam to nie zdaża się notorycznie ale ze cztery razy już było ale może i macie racje że to nie to :confused:
a i u mnie to już koniec 12tygodnia jutro zaczynam 13 ;-)

Atas no niby mi powiedział gdzie moge iść itd.ale wiesz ja chce zaraz zwolnienie a tak mi jakoś głupio odrazu o nie prosić nowego gina :dry:
no ale niestety nie mam wyjścia :baffled:
jutro ide do jednej pani dr. tylko po zaświadczenie mam nadzieje że osiągne to co chce ;-)

hej Naur, ja żyje ale mam sie słabo, cos mnie brzuch boli dzis i w ogole jestem padnieta. Ciesze sie ze z dzidzia wszystko gra.

A wiecie co dowiedziałam sie ze gin jeden mowił ze to badanie przeziornosci robi sie jak kobieta ma powyzj 35 lat lub jakies nieprawidłowosci w sercu:baffled: :baffled: Sama juz nie wiem

Eee..Atas z tym badaniem to coś kręcił, bo ja miałam z Julką przeciez 23 lata i to robi się rutynowo każdej ciężarnej. Poza tym to i tak przy okazji usg przecież, nic poza wiedzą lekarza nie kosztuje. I dlatego to usg robi się między 11 a 14 t.c.
A co Tobie dolega? Brzuch tzn. dzidzia czy jelitka?

Hmmm
U mnie nie wiem własnie ogolnie zły stan:baffled: Zmeczenie moze:eek:

Naur jak wkleiłas takie duze zdjecie córki w podpisie?

Atas jak zmęczenie to odpocznij może. Relaksik jakiś, kąpiel (byle nie za gorąca)..albo idz spać.
A fotka w podpisie..normalnie. Wkleiłam i już, ale osobno, nie z suwaczkiem.

reklama
Naur to dobrze ze z dzidzia wszystko w porzadku:tak:
A ja mam pytanie z innej beczki.Jak to u was jest z przesądami?Wiecie-łóżeczko,wózek,ubranka itd prze narodzinami,że to niby pecha przynosi:confused:
Wierzycie czy nie?Bo jak tak oglądam różne zdjecia kilku wątków to w tłach b.czesto widze łóżeczka,całe wyprawki itp.Ja prawde mówiąc jeszcze sie nie zastanawiałam nad tym.Ale moze dlatego ze ubranka na jakies 2 latka-od urodzenia:eek: Podostawalam od kolezanek jakies pol roku temu i lerzy wszystko popakowane a łóżeczko mam od kolezanki,ale ciekawi mnie co o tym myslicie:-)

Do góry