reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
raabit kiedys byla rozmowa i ktos zaczal o rusalkach, no i tak zostalo:tak: zadna beka, teraz juz wszyscy wiedza co to te rusaly, grube rusalki:-D:-D

Zaczęło sie od tego, że Ola wkleiła zdjęcie stopy z baaaaaaaaaaardzo długimi paznokciami. A ja no to: ciężko taki rozmiar buta znaleźć. Trzeba brykać na bosaka jak rusałki po rosie. Ktoś dodał grube i wyszły----------------->grube rusały:-D

cześć wszystkim:) Ale dziś znów gorąco ja już niewiem w czym mam chodzić bo wszystko zaciasne a w sukience niebardzo bo mam nogi jak dwie wielkie banie:sick:
Mój luby użyczył mi krótkie spodeneki naszczescie się wmieściłam :-D ale wygladam komicznie:-p
A tak poza tym brzuszek jak sie stawiał tak sie stawia ale wiecie co dziś nie brałam fenoterolu bo skonczyły mi sie te dodatkowe tabletki na serduszko i wam powiem ze wczesniej czesciej mi sie stawiał niz dzis gdy jestem bez leków ... :baffled:

Ja dzisiaj w ogóle z domu nie wyszłam. Jest tak gorąco, że nie chciało mi sie a poza tym Monika zbyt przeziębiona. Jutro ją wysyłam na dwa dni do Babci bo nie dałabym inaczej rady, zwłaszcza że większość czasu spędzę z Ewka w szpitalu.

A w gierki weszłam bez problemu,te kulki to taka odmiana zoomy, a mi sie bardziej spodobała "głębia" .

Edyta no to dziwnie z tymi skurczami. Mi się od trzech dni też skończył Isoptin, ale olewam i biorę Fenoterol bez niego. Ja mam niskie ciśnienie, więc mi jakoś nie szkodzi, a jutro rano mam wizytę, to sobie kupię zaraz jak dostanę receptę.

No i ciekawa jestem czy we wtorek mam szansę dostać się do szpitala, jak mnie zapisali czy poczekam i jak długo. W każdym razie będę przygotowana czekać, dlatego jutro po dostawę książek do biblioteki.

Hej kobitki:-)
kurcze ale ta niedziela zleciala,a nic dzis nie robilam.
Edyta ja tez mam ciągle problem z ubraniami,szkoda mi kasy zeby tyle tego kupowac,wole odlozyc dla maluszka.

wiecie ja cos czuje ze urodze we wrzesniu,bo te terminy lekarzy to sa liczone dla cyklu 28 dniowego i oni uznaja ze do zaplodnienia doszlo w 14 dniu,a u moje cykle byly co 30-32 dni i to jeszcze te ostatnie mialam nieregularne.wiem ze u mnie doszlo pozno do zaplodnienia,jak sie ni emyle to nawet o ponad tydzien,no ale moze sie myle,wolałabym zosac w sierpniu i szybciej miec maluszka przy sobie,no ale coz,jesli treba bedzie czekac to poczekam:-(

reklama
Kasia niekoniecznie liczą dla 28 dniowych, mój liczy mi dla 30 dniowych cykli, bo to przecież różnica i oni to uwzględniają, tak jak nasze suwaczki. No ale jeżeli wiesz kiedy było zapłodnienie, to można dokładniej określić termin. Ja tak mam bo wg liczenia z cykli i OM to mi wypada termin na 06.08. czyli ponad 2 tyg. wcześniej niż mam. Ale wiem kiedy było zapłodnienie ( a się owulacja przesunęła) i potwierdza to USG. Spokojnie, zawsze możesz i tak urodzić wcześniej ;-)
Ja sama wolałabym jednak ten termin na szóstego sierpnia, w sam raz..hmm..muszę się postarać :rofl2:

Do góry