reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Siemię lniane dla 22 miesięczniaka

G

goszczaca

Gość
Witam. Powiedzcie mi czy mogę zrobić siemię lniane dziecku 22 m? nie wiem w ogóle czy to dobry pomysł, bo ogólnie dziecko wczoraj zajadalo się ciastem drożdżowym ze śliwkami ( były ze skórką ) i od tamtej pory ma czkawke, więc może być tak ze skórka przykleila mu się do żołądka. Chyba że jestem w błędzie.

reklama
Z tego co słyszałam siemię lniane podają już noworodkom. A co do czkawki to wydaje mi się ze zbyt łapczywie jadł (na pewno był bardzo smaczny) w rezultacie powietrze zostało zassane wraz z pokarmem. Gdyby skórka przykleiła mu się do żołądka miał by inne objawy. Moja córka bardzo wymiotowała i miała temperaturę, po zjedzeniu ogórka ze skórką.

Tylko właśnie sęk w tym że do tej pory mu się czka, woda nie pomagatylko dopiero jak coś zje to jest cisza. A który jest lepszy mielony czy nasiona?

Czkawka raczej nie od skorki... Mozesz podać wywar z siemienia. Pogotuj takie ziarniste 5 min az zrobi sie klej. Odcedz nasiona. Taki wywar dobrze wplywa na sluzowke zoladka i jelit

Do góry