reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Seks 4 tygodnie po porodzie?

Mamuśka011

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny przychodze tutaj z dość nietypowym pytaniem. Jestem ponad 4 tygodnie po porodzie, nie krwawie już, nie byłam szyta czuje się dobrze. Bardzo chciałabym spróbować zbliżenia z moim mężem. Oboje mamy na to ochotę oboje czujemy się na siłach tylko pytanie czy to jest bezpieczne. Wiem że połóg trwa 6 tygodni wiem że lekarz musi stwierdzić że wszytsko w porządku ale ciekawi mnie czy któraś z Was może próbowała troszkę wcześniej. Czuje się już na prawdę dobrze w zasadzie dzień po porodzie czułam się jakbym nie rodziła ,w szpitalu siedziałam na łóżku,,po turecku " a teściowa się dziwiła jakim cudem bo ona przez tydzień nóg nie potrafiła złożyć. Czy waszym zdaniem to dobry pomysł żeby te niecałe 2 tygodnie przed wizytą spróbować współżyć?

reklama
Rozwiązanie
Cześć dziewczyny przychodze tutaj z dość nietypowym pytaniem. Jestem ponad 4 tygodnie po porodzie, nie krwawie już, nie byłam szyta czuje się dobrze. Bardzo chciałabym spróbować zbliżenia z moim mężem. Oboje mamy na to ochotę oboje czujemy się na siłach tylko pytanie czy to jest bezpieczne. Wiem że połóg trwa 6 tygodni wiem że lekarz musi stwierdzić że wszytsko w porządku ale ciekawi mnie czy któraś z Was może próbowała troszkę wcześniej. Czuje się już na prawdę dobrze w zasadzie dzień po porodzie czułam się jakbym nie rodziła ,w szpitalu siedziałam na łóżku,,po turecku " a teściowa się dziwiła jakim cudem bo ona przez tydzień nóg nie potrafiła złożyć. Czy waszym zdaniem to dobry pomysł żeby te niecałe 2 tygodnie przed wizytą...
Cześć dziewczyny przychodze tutaj z dość nietypowym pytaniem. Jestem ponad 4 tygodnie po porodzie, nie krwawie już, nie byłam szyta czuje się dobrze. Bardzo chciałabym spróbować zbliżenia z moim mężem. Oboje mamy na to ochotę oboje czujemy się na siłach tylko pytanie czy to jest bezpieczne. Wiem że połóg trwa 6 tygodni wiem że lekarz musi stwierdzić że wszytsko w porządku ale ciekawi mnie czy któraś z Was może próbowała troszkę wcześniej. Czuje się już na prawdę dobrze w zasadzie dzień po porodzie czułam się jakbym nie rodziła ,w szpitalu siedziałam na łóżku,,po turecku " a teściowa się dziwiła jakim cudem bo ona przez tydzień nóg nie potrafiła złożyć. Czy waszym zdaniem to dobry pomysł żeby te niecałe 2 tygodnie przed wizytą spróbować współżyć?
Idź do lekarza na kontrolę. Jeśli da zielone światło to czemu nie.

Wspolzylam 3 tygodnie po porodzie i ok, nie byłam szyta, tez czulam sie jakbym nie rodziła, siedziałam w każdej pozycji. Pierwsze zbliżenia nie muszą być złe ale jakieś nie komfortowe uczucia mogą sie pojawić typu pieczenie, suchość.. wiec sie nie zraź w razie czego.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja byłam po dwóch cc, wiec fizycznie nie było przeciwwskazań bo moje krocze było w ogóle nie "używane" i za pierwszym razem to bylo już po 3tyg ale za drugim razem spytałam lekarza jak byłam na zdj szwów jakies 7-8 dni po porodzie jak to jest z tym. Mój ginekolog twierdzi, że min te 5 tygodni trzeba wytrzymać. Połóg to połóg i macica jest bardziej podatna na infekcje. Ja bym ci radzila spytac swojego gina, zbada cie i może akurat wszystko spoko i mic nie stoi na przeszkodzie.

reklama
Po pierwsze kontrola. Nikt nie mówi,że trzeba z nią czekać do 6 tygodnia, część kobiet kończy połóg wcześniej. Idź, sprawdź, będziesz pewna,że nie zrobisz sobie krzywdy. Dla chwili przyjemności nie warto ryzykować.

Najrozsądniej poczekać do kontroli. Gin. sprawdzi jak wszystko na usg wygląda i będziesz miała pewność. Ja zwykle przezorna nie poczekałam. Równo miesiąc po cc... Krwawienie też mi się już kończyło no i po współżyciu krwawienie powróciło. To byli zbyt szybko. Skończyło się tym, że 4 razy musiałam jeździć do gin. i wykonywać betę, żeby sprawdzić czy nic w środku nie zostało. A później to w ogóle okazało się, że na koniec to już @ dostałam mimo kp.

Rozwiązanie
reklama
Do góry