reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Młoda Zaledwie 8 miesięcy nie palę, a ceny tak podskoczyły i jak przestanę karmić, to pewnie jeszcze więcej będą te fajki kosztować :/ Muszę się jeszcze zastanowić, czy mi się opłaci wrócić do palenia :] Bo nie wiem skąd brać na to kasę. Z alimentów to tak trochę głupio...
Katerinka Też mi się ciągle wydaje, że Kubulek za mało waży. No ale pewnie po dawcy będzie miał taką wątłą budowę ciała :/ Co do czkawki, to jak piję gazowane, to potem synek czka :]

reklama
Samasamotna w sumie masz racje, dla tych maluszkow jeszcze wszystko w brzuszku to normalka, ale jak pomysle, ze bedzie tez tak mial jak sie urodzi to az serce sie kraja :( no ale niestety mu nie pomoge w tym wypadku :/
Katerinka moze bedzie taki Denis :) mam takiego kuzyna, w sumie ma na imie Maciek, ale to jest szatan do potegi n-tej :) ma dopiero 8 lat a jak go ludzie widza to uciekaja :)
Moj maluszek w 33 tygodniu wazyl yyy w sumie lekarz podal mi dwie wagi i do tej pory nie wiem ktora jest poprawna :) w kazdym badz razie wazyl 2124 lub 1760 gram, tez sie boje ze malutki sie urodzi, ale bede go tak karmic, ze w 5 miesiacu zycia bedzie wazyl 10 kg :)
Bezsenna wlasnie przed chwila napilam sie gazowanego i maly zaczal czkac, zastanawialam sie czy od tego, widocznie tak :) fajki faktycznie drogie, lepiej sobie owoce kupic jak to mowi moja Babcia :)

Ostatnia edycja:
we wtorek ide do lekarza i pewnie mnie skieruje na usg to moze sie dowiem ile juz maly wazy, raz bylam u takiej strasznej kobiety na usg ktora tylko patrzyla na monitor, krecila glowa i powiedziala "znana plec czy szukac" :dry: akurat juz znalam plec, wiec kobieta szukac nie musiala :) ale nawet nie powiedziala mi ile mierzy czy wazy Nikos :dry: juz drugi raz do niej nie poszlam

mloda jak sie malutki urodzi to racze czkawki ie bedzie mial bo ona jest spowodowana polykaniem wod plodowych wiec chyba jest ona tylko jak malec jest w brzuszku:)
a co do wagi to tez lepiej jak jest male <oczywiscie nie za male> niz wielkie bo latwiej urodzic :) a z usg o tez dokladnie wagi nlekarz nie powie bo waga z usg to plus minus 200 g rzeczywistej wagi

no z tymi fajkami to juz teraz cenowe przegiecie jeszcze jak kasy zawsze malo.moze jak by sie zajeli samotnymi matkami w polsce to moglimysmy sobie pozwolic na male co nie co ,a tak, ja sie musze nauczyc oszczedzac za wczasu bo jak sie maly urodzi to przy dwojce bedzie szlo jak woda:)
a z tym usg to tez rozne opinie zlezy od ich chumoru ale to chyb anormlane ze jestesmy ciekawe co i jak,.
mnie nawiedza teraz na soki a tak pilam hektolitry koli

Młoda Ja bym jej powiedziała, że ma szukać. Poznałam płeć w 21 tygodniu, ale potem się jeszcze 2 razy upewniałam u 2 różnych ginekologów ;) W końcu to ich praca, więc jakoś się nie martwiłam tym, że muszą szukać ;)
katerinka Paczka fajek kosztuje tyle, co u mnie na studiach cały obiad.Szok. W ogóle niewspółmierne są te ceny...

szkoda szkoda na te fajki ale co jak ktos ma taki nalog,mi osobiscie zawsze bylo szkod ana fajki bo wolalam ciuch czy kosmetyk kupic ale moje towarzystwo to cale pali,na palcach moge policzyc kto nie
wiecie co mam dzisiaj takiego lenia ze sie chyba z domu nie rusze, ide porobic porzadki w papierach,rachunkach a po obiedzie bede z corcia ukladac puzzle i rysowac:) to do potem bo nie odejde

ja tylko wode pilam, czasem jakis sok ale najbardziej wode lubilam, nie wiem jak mozna lubic wode ale ja mialam takie zachcianki :) a teraz juz mi sie odechcialo teraz cos gazowanego, cokolwiek, byle z gazem :D
Bezsenna gdzies wyczytalam ze jak dziecko ma czkawke w brzuszku jeszcze to po urodzeniu tez niby bedzie mial ale nie wiem ile w tym prawdy
Katerinka milego ukladania puzzli :)
ja ide obiad gotowac

reklama
Młoda Też o tym czytałam...Co do wody, to ja tak samo nie lubię. Jeśli już to właśnie wodę gazowaną;)

Tak się zastanawiam, czy to już mój ostatni weekend w pojedynkę ;) Może w następnym już będzie Kubuś. Termin mam co prawda na niedzielę, ale wolałabym jakiegoś innego dnie tygodnia urodzić. Bo niestety, ale w dniu kiedy mam termin wypada rok jak znam exa :/ Jak jeszcze byliśmy razem, to cieszyliśmy się z tego, ale teraz to bym nie chciała takiej podwójnej rocznicy 'obchodzić'.

Do góry