reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Katerinka Dzięki ;) I też nie czułaś żadnych oznak zbliżającego się porodu?
Samasamotna Mnie nie odrzuca, wręcz przeciwnie ;) Idę we wtorek na badania i do gina. Mam nadzieję, że zdążę odebrać wyniki ;)

reklama
wiesz co na poczatku 9 miesiaca cos mi strzyknelo na dole i myslalam ze cos sie stalo.pojechalam do lekarza i mialam rozwarcie jakies male.ale lekarka stwierdzila ze nic sie dalej nie dzieje wiec wrocilma do domui tak chodzilam:) skurcze mialam pare razy ale przechodzily, w szpitalu bylma ze trzy razy i do domu bo rozwarcie nie postepowalo.ale juz faktycznie jak te 10 dni po termiie wlozyli mi reke i dostalam kroplowe to skurcze mialam zaraz po godzinie wody i chodzilam z kroplowa i po 5 w sumie mala po 10 minutach byla na swiecie,
u mnie wtedy na opieke to tak wiesz bylam pierworodka i kazali chodzic,i skorzystlam z toalety i glowke mialam miedzy nogami:) mialam wrazenie zrobienia kupki a to byly bole parte :) ale skad ja to moglam wiedziec,wiec na samolot pare minut i corcia byla,

bezsenna ja juz tak szczerze zapomnialam smaku papierosow i alkoholu ;DD czuje sie jak bym cale zycie juz w ciazy chodzila :-D
ja w srode mam wizyte . mam nadzieje ze wszytsko ok bo ostatnio mala tylko 800 g wazyla . i ulozenie dalej posladkowe miala

Katerinka No u mnie właśnie żadnego strzykania, nic w tym stylu. Ale czuję, że Kubulek już nie ma miejsca i ułożony cały czas w jednej pozycji. Śmieszy mnie jak nagle mi rośnie taka gula na brzuchu (pewnie nóżka), przemieszcza się, po czym znika ;)
Samasamotna Spokojnie, u mnie jakoś w 35/36 tygodniu się ułożył głową do dołu.

katerinka to byl skonczony 26 tydzien kiedy tyle wazyla to bylo cos ok 820 g. dolna granica wiec nie jest zle doktorka powiedziala ze wszystko ok ale mi sie wydaje ze to strasznie malutko :D

Bezsenna mi sie wydaje ze jemu ten nr konta potrzebny tylko po to zeby zobaczyc i wyrzucic :)
Ja nie moge, jak mozna rozciac dziecku glowke? jakbym ja zobaczyla czy dowiedziala sie ze mojemu dziecku cos takiego zrobili to chyba bym wstala i wszystkich po mordach lala, oczywiscie po zszyciu :) wiecie co moze on o tej przesiadce mowil zebym z nim pojechala i poczekala na busa tam? heh nie wiem czego on chce ode mnie niech spada :tak: moja Mama sie smieje, ze ciagle chodze i narzekam, to reka mnie boli to glowa, noga, brzuch, zawsze cos, a moja Mama jak bylam jeszcze w Jej brzuszku, to bawila sie na balu sylwestrowym, a ja 6 dni pozniej sie wysliznelam :) i tez nie miala zadnych objawow, a ja ciagle cos :/ co do palenia, to mysle ze ja wroce do tego smierdzacego i nie taniego nalogu po porodzie, znaczy jak skoncze karmic :) chociaz szczerze mowiac bede sie powstrzymywac ile sie da bo jak widze ceny papierosow teraz to padam na ryj :) moj Nikos caly czas jest glowka do dolu, beke mam jak ma czkaweczke to gdzies w okolicy jajnika mi cos puka :) chociaz czasami to mi go szkoda, bo dosc czesto ma ta czkawke i sie pewnie meczy biedaczek maly :(

samasam otna ja o ta wage tez mam jakies schizy ale lekarze chyb awiedz a lepiej nie
bezsenna mnie teraz tez smieszy jak maly sie rusza i tak brzuch mi podskakuje czy faluje,a te kopki sa najlepsze bo w sumie nie wiadomo czy raczka czy nozka:))) nie ma lepszych chwil

mloda nie przejmuj sie czkawka maluszki nie odczuwaja tego jako cos nieprzyjemnego tak jak my ;] dla nich to jst naturalne i nie meczy ich to;)
moja malutka nie miala jescze chyba wofole czkawki przynajmniej ja tego nie odczulam

reklama
mloda1 moj kubul jak mila pierwszy raz czkawke to sie przestraszylma haha.ale potem juz sie do tego przyzwyczailam .wogole takie akrobacje robi w tym brzuchu ze sie chyba denis powinien nazywac:-)
co do narzekania to lepij to robic niz dusic w sobie

Do góry