reklama
katerinka111
Fanka BB :)
ja dzis uciekam czas sie polozyc,dobranoc dziewczyny ,dzieki za pogawedke
:-)
:-)
KRROPELKA
kabaretka jeszcze raz gratulacje!!!
bezsenna jak pierwszy raz pisalas o torcie z kabanosem to wyobrazilam sobie, ze zjadlas jedno bezpisrednio po drugim. na maczanie kabanosa w kremie tortowym bym nie wpadla... bardzo oryginalne
abundzu w dzisiejszych czasach mnostwo jest dzieci bez tatusiow. co nie zmienia faktu, ze jak dotyczy to naszego dziecka to jakos statystyki nie maja znaczenia, bo wazne sa nasze i dziecka emocje. dobrze, ze Adasko ma aspiratna i oby go mila juz zawsze. a jesli chodzi o Twojego ojca to sadze, ze tak jak ktoras napisala na pewno Cie kocha. ale niektorzy nie potrafia tego okazac i jakos przeskoczyc swoich blokad. z tego, co tu czesto piszesz Twoj ojciec potrafi byc naprawde przykry... i wyobrazam sobie, ze nie jest Ci z tym latwo, zwlaszcza, ze jestes poki co od niego uzalezniona. ja sporo przeszlam ze strony mojej mamy i do dzis mam uraz i zal. teraz nasze kontakty sa w sumie poprawne, ale mysle, ze niemaly udzial ma w tym fakt, ze w zaden sposob nie jestem zalezna od niej. no i mieszka za morzem :-)
asuzana kiedy mysle o Tobie to z jednej strony dzialasz na mnie budujaco - bo widze, ze majac dwojke dzieciaczkow sobie swietnie ze wszytskim radzisz i potrafisz mimo zmeczenia byc radosna i na pewno spelniona jako matka.
a z drugiej strony dobija mnie ta jawna niesprawiedliwosc... ze takie fajne kobiety jak Ty musza przejsc przez podobne cierpienie poraz drugi.
oczywiscie to samo dotyczy tych mamus, ktore maja juz jedno dziecko a teraz w brzuszku nosza drugie - wielki podziw dla Was. i jednoczesnie wrrrrrrrrrrr dla tych wszytskich dupkow co nas wpasowali w taka sytuacje!!!
gjoasia niektorzy lekarze to nie wiem po co polezli na medycyne!! bo jak ja dobrze rozumie, to lekarz jest chyba kims kto ma sluzyc i pomagac choremu - a nie go dobijac, stresowac i obrazac. wrrrr
bezsenna jak pierwszy raz pisalas o torcie z kabanosem to wyobrazilam sobie, ze zjadlas jedno bezpisrednio po drugim. na maczanie kabanosa w kremie tortowym bym nie wpadla... bardzo oryginalne
abundzu w dzisiejszych czasach mnostwo jest dzieci bez tatusiow. co nie zmienia faktu, ze jak dotyczy to naszego dziecka to jakos statystyki nie maja znaczenia, bo wazne sa nasze i dziecka emocje. dobrze, ze Adasko ma aspiratna i oby go mila juz zawsze. a jesli chodzi o Twojego ojca to sadze, ze tak jak ktoras napisala na pewno Cie kocha. ale niektorzy nie potrafia tego okazac i jakos przeskoczyc swoich blokad. z tego, co tu czesto piszesz Twoj ojciec potrafi byc naprawde przykry... i wyobrazam sobie, ze nie jest Ci z tym latwo, zwlaszcza, ze jestes poki co od niego uzalezniona. ja sporo przeszlam ze strony mojej mamy i do dzis mam uraz i zal. teraz nasze kontakty sa w sumie poprawne, ale mysle, ze niemaly udzial ma w tym fakt, ze w zaden sposob nie jestem zalezna od niej. no i mieszka za morzem :-)
asuzana kiedy mysle o Tobie to z jednej strony dzialasz na mnie budujaco - bo widze, ze majac dwojke dzieciaczkow sobie swietnie ze wszytskim radzisz i potrafisz mimo zmeczenia byc radosna i na pewno spelniona jako matka.
a z drugiej strony dobija mnie ta jawna niesprawiedliwosc... ze takie fajne kobiety jak Ty musza przejsc przez podobne cierpienie poraz drugi.
oczywiscie to samo dotyczy tych mamus, ktore maja juz jedno dziecko a teraz w brzuszku nosza drugie - wielki podziw dla Was. i jednoczesnie wrrrrrrrrrrr dla tych wszytskich dupkow co nas wpasowali w taka sytuacje!!!
gjoasia niektorzy lekarze to nie wiem po co polezli na medycyne!! bo jak ja dobrze rozumie, to lekarz jest chyba kims kto ma sluzyc i pomagac choremu - a nie go dobijac, stresowac i obrazac. wrrrr
KRROPELKA ja tez sie dziwie, ze takie osoby lecza i to male dzieci. Nawet moj ojciec byl zdziwiony, ze nic sie nie odezwalam bo jestem pyskata z natury, ale jakos to wszystko co sie wokol mnie ostatnio dzieje dziala na mnie dolujaco a nie pobudzajaco, ale za miesiac jak sie bedzie czepial to mu sie odplace
samasamotna
abundzu jesli moge spytac to ile dostahesz zasilku?? a taki zasilek to dostaje kazda samotna matka??? nawet jak jestem niepelnoltnia?? bo wiesz ja troche zielona w tych sprawach
abundzu
krropelka no myślę ,ze jak pójdę na swoje to wtedy moje kontakty też się unormują z ojcem i podejrzewam że wtedy to mi nawet nieba przychyli bo wreszcie bedzie wypoczęty i głównie będzie mógł się zająć samym sobą. A pewnie jak Adaśko podrośnie jeszcze trochę to będą razem latać na szybowcach jak będzie ładna pogoda ja wiem ,ze on ma problemy z okazywaniem uczuc bo sam tego z domu nie wyniosl, i chyba ma zal bo jako najbardziej poswicajace sie dziecko w rodzinie ku chwale ojczyzny i rodziny to tak naprawde zostal z niczym i zadnej pomocy od rodzicow nie otrzymal ;-) z drugiej strony u nas jest taki problem ,ze mamy strasznie podobne charaktery... i Adaśko coś podejrzewam pójdzie za nami bo juz zaczyna sie stawiać ostatnio mówię do niego Adasiu tak sie nie je kromeczki ,bo wydłubywał palcem masło i zlizywał, a on do mnie ty to sobie lepiej poczytaj książke
abundzu
zasiłek dla samotnej matki to jest 178 zł miesięcznie do tego dostaje 40 zł rodzinnego. Dla samotnej matki zasiłek możesz dostawać tylko kiedy dziecko nie jest uznane i nie masz zasądzonych alimentów. I zasiłki nie maja wzgledu na pełnoletnosc... bojak rodzisz dziecko o dla prawa stajesz sie odrebna rodzina i mozesz starac sie o wszelkie świadczenia czyli w tym wypadku rodzinny 40 zł miesiecznie :/ bo ty przeciez będziesz wytaczać sprawe. acha i nie wiem jak jest teraz ale ja przy składaniu pierwszy raz wniosku o zasiłek dostałam jeszcze jednorazowa zapomoge tysiac złotych.
reklama
samasamotna
aaaa.to ja raczej alimenty bede dostawac wiec z zasilku nici a twoj ex nie placi ci alimentow??
dziewczyny wlasnie nie wiecie ile mniej wiecej moge ich dostac?? sorki za tepytania ale jas ie nie orientuje;/
dziewczyny wlasnie nie wiecie ile mniej wiecej moge ich dostac?? sorki za tepytania ale jas ie nie orientuje;/
Podziel się: