reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Jejku tak siedzę i czytam i przypominam sobie jak sama wierzylam w bezgraniczną sprawiedliwosć sądu. Niestety trafilam na panią sędzinę która wręcz załowała mojego ex ze musi mi wogóle płacic ale też on sie do tego mi bardzo przysłużył. Dziewczyny dopiero w sądzie widać z kim się ma naprawdę do czynienia i zycze Wam obyscie trafiły lepiej niz ja a Wasi ex zachowali się godnie :)

reklama
samasamotna na pewno czytalas wczesniejsze posty. wiek ojca dziecka nie jest regula ze bedzie odpowiedzialny. moj ex ma 34 lata a zachowal sie jak gowniarz. jak bedziesz na zakupach daj znac co tam ciekawego jest. kupilas juz cos dla malutkiej?
aha i na ulicy targowej, kiedys tam byl sklep z veritas (artykuly koscielne)a teraz jest salon sukien slubnych jest wejscie do bramy i tam jest biuro porad prawnych udzielaja ich za darmo.

asuzana ja wiem ze moze byc w sadzie roznie. moze byc tak jak piszesz. ale probowac trzeba. chyba ty pisalas ze sie odwolywalas od decyzji sadu i pisalas o udostepnienie co ex napisal w pozwie (jesli zle to okreslilam to sorry ale to dopiero przedde mna). ja sie ciesze ze trafilam na forum na Was i dobrze wiedziec co mnie w sadzie czeka. pranie swoich brudow przy nawet najmilszej sedzi nie bedzie mile. no ale co zrobic i to trzeba beedzie przezyc. mnie jeszcze bedzie czekac ustalanie ojcostwa i napewno sie pojawia pytania bardzo intymnie.

Asuzana Ty naprawdę miałaś jakiegoś pecha :( Ta koleżanka, która wczoraj miała sprawę trafiła na spoko sędzinę. Jak ex coś napomknął, że nie jest pewny, czy to jego dziecko, to od razu go sprowadziła do pionu. Koleżanka dostała 500 alimentów, pokazała też rachunki i dostanie zwrot połowy.
Ale z drugiej strony ja też nie wierzę, że w sądzie wszystko pójdzie gładko... Bywa różnie, Ty jesteś najlepszym tego przykładem... Twój ex zachował się jak świnia podając inne zarobki niż ma w rzeczywistości :/

podobno jest cos takiego ze mozna sie starac o adwokata z urzedu to przy ustalaniu alimentow i calej reszty tez mozna sie starac. boze jak ja pomysle ze czeka mnie tyle zalatwiania w sadzie az mnie ciarki przechodza. bezssenna a twoja kolezanka miala prawnika?

Ciągle czekam na decyzje bo mogą odrzucić moją apelację. Mam nadzieję ze tak sie nie stanie i tym razem się uda. Pozwolili mi przeczytać co ex tam powypisywał i faktycznie zrobił z siebie ofiarę jakiegoś mojego spisku. Debil i tyle. Dlatego po tym co widziałam, po jego zachowaniu nie mam zamiaru utrzymywac zadnych kontaktów dla dobra dziecka. Mysle że dobrem bedzie własnie brak tych kontaktów, niech zniknie z naszego zycia raz na zawsze.

Zmykam i ja już spać bo od rana znowu gonitwa ;))) dobranoc Wszystkim :)

Ostatnia edycja:
anowi Nie miała. Ale on też nie. Wiesz, oni są bardzo młodzi. On ledwo skończył 18 lat, a ona nawet nie, ma 17 i może dlatego sędzina była dla niej miła. Nie wiem, ale ważne, że jej się udało :)

boze co sedzia powie o mnie ja 27 a on 34? tacy starzy a dogadac sie nie potrafia?obym ja trafila na "w porzadku" sedzie. ale moze to tez bedzie mialo znaczenie ze sie nie interesowal nami (co chyba swiadczy o jego dojrzalosci). no i zapowiedzial ze bedzie robic testy dna. a bylismy ze soba 1,5 roku (bylismy para na sporą odleglosc i on mi niewierzy z tego powodu)przykre

reklama
Czy oni nie rozumieją, że czasem podanie ich jako ojców nie jest dla nas żadną przyjemnością? Więc po co miałybyśmy ich podawać, gdyby to nie oni byli ojcami? Ja np. z wielką niechęcią podam imię mojego exa, ale wolę to niż nic nie wpisywać albo jakieś fikcyjne imię i nazwisko, bo dziecku może być w przyszłości przykro, gdy spojrzy w akt urodzenia...

Do góry