reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Samopoczucie po Accofilu

Agatka160899

Zaciekawiona BB
Hej. Pomocy bo strasznie się denerwuję...obecnie biorę accofil codziennie 1/3 ampułki. Dzisiaj po 5 zastrzyku okropny ból w dole pleców i w klatce piersiowej. Czy ten lek na pewno jest bezpieczny ? Jakie mieliście skutki uboczne ?

reklama
Czytałaś ulotkę?
Skutki uboczne?
Bo jeśli występują ciężkie to powinnaś zgłosić lekarzowi lub udac się do szpitala.
A nie szukać w internecie porady .

Accofil to ciężki lek, jest stosowany w nowotworach i przeszczepach, na pewno są jakieś skutki uboczne.
Ja brałam 1/4 dawki co 3 dni w 1 trymestrze, z racji mdłości i złego samopoczucia nie wiem czy miałam skutki uboczne 🫢

Ja brałam 1/3 ampułki co 3 dni i ja nie miałam żadnych skutków ubocznych, ale Ty bierzesz taką dawkę codziennie więc zdecydowanie więcej. Ja bym zgłosiła lekarzowi, może zmniejszy częstotliwość.

Hej. Pomocy bo strasznie się denerwuję...obecnie biorę accofil codziennie 1/3 ampułki. Dzisiaj po 5 zastrzyku okropny ból w dole pleców i w klatce piersiowej. Czy ten lek na pewno jest bezpieczny ? Jakie mieliście skutki uboczne ?
A tak w ogóle to lekarz sprawdza Ci morfologię? Ja przy 1/4 co trzy dni miałam zbyt podwyższone leukocyty i wtedy lekarz kazał odczekać dwa dni z kolejnym zastrzykiem

Moja mi napisała że jak się źle po nim czuję to mam nie brać... Ręce mi opadają,już odpuszczam,nie dam rady więcej.

Mi lekarka też najpierw zapisała 1/3 codziennie. Potem byłam u innej immunolog i powiedziała, że to zdecydowanie za wysoka dawka i brałam 1/2 ampułki dwa razy w tygodniu. Brałam zastrzyk na noc i zdarzało się że następnego dnia czułam się osłabiona, jakby mnie przeziębienie brało, ale z czasem przeszło. Zmniejsz dawkę na pewno, bo się zajedziesz. Staracie się naturalnie?

reklama
Tak naturalnie,za tydzień mam zrobić test ciążowy. Chyba zmniejsze ją sama,bo nie dostanę się nigdzie do immunologa na już 😞

Do góry