reklama
Rozwiązanie
Dzięki za pomysły!!
A co do wczoraj - to okazało się, że mam w lodówce łososia z terminem "do jutra" i kilka napoczętych serków almette... Więc skończyło się na kupieniu bagietki i wykonaniu kanapeczek: bagietka/serek/łosoś/sok z cytryny/pieprz. I miałam jeszcze wino do tego ;-)
Ale niektóre pomysły powyżej ciekawe i na pewno wypróbuję
A co do wczoraj - to okazało się, że mam w lodówce łososia z terminem "do jutra" i kilka napoczętych serków almette... Więc skończyło się na kupieniu bagietki i wykonaniu kanapeczek: bagietka/serek/łosoś/sok z cytryny/pieprz. I miałam jeszcze wino do tego ;-)
Ale niektóre pomysły powyżej ciekawe i na pewno wypróbuję
Ewelina.Be
Fanka BB :)
Ja uwielbiam brokuła gotowanego z serem feta, do tego przeciśnięty czosnek i zioła prowansalskie
reklama
Sylvia_88
Rukola, suszone pomidory, łosoś wędzony (można podpiec w piekarniku lub zrumienić na patelni), pestki dyni lub słonecznika, oliwa z pomidorów suszonych lub zwykła, ewentualnie ser feta i makaron.
Tuńczyk lub inna rybka, kukurydza, ogórek konserwowy, czerwona cebula, majonez.
Drobno posiekana świeża pokrzywa (lub szpinak), rzodkiewki, pomidorki koktajlowe lub suszone pomidory, papryka, prażone nasiona slonecznika.
Cząstki grapefruita, ogórek zielony, sałata, świeża żurawina lub pestki granatu.
Pomidory, sałata, czerwona cebula, mozzarella, pestki granatu.
Ja lubię też wszystkie salatki przypominające grecką, ale np. zamieniam ser feta na podpieczoną kostkę lub plastry oscypka
Tuńczyk lub inna rybka, kukurydza, ogórek konserwowy, czerwona cebula, majonez.
Drobno posiekana świeża pokrzywa (lub szpinak), rzodkiewki, pomidorki koktajlowe lub suszone pomidory, papryka, prażone nasiona slonecznika.
Cząstki grapefruita, ogórek zielony, sałata, świeża żurawina lub pestki granatu.
Pomidory, sałata, czerwona cebula, mozzarella, pestki granatu.
Ja lubię też wszystkie salatki przypominające grecką, ale np. zamieniam ser feta na podpieczoną kostkę lub plastry oscypka
Fado123
Spróbuj tak , zupka chińska z vifona czerwona , ser , szynka w kostkę, ogórek zielony i papryką, do tego majonez bajak aaa i przyprawą z zupkiMakaron z zupek chińskich, papryka, groszek, kukurydza, kurczak, ogórek konserwowy i można wymieszać z majonezem ale nie jest to konieczne. Te przyprawy z zupek chińskich dodajesz to tej sałatki i nic więcej niczym nie przyprawiasz.
młoda1994
Ja majonezu nie jem a w DE nie ma zupek z vifona czerwonych ale dziękuję za pomysł. Kiedyś napewno spróbuję. A ser dajesz żółty?Spróbuj tak , zupka chińska z vifona czerwona , ser , szynka w kostkę, ogórek zielony i papryką, do tego majonez bajak aaa i przyprawą z zupki
Fado123
Tak ser żółty w kostkę krojęJa majonezu nie jem a w DE nie ma zupek z vifona czerwonych ale dziękuję za pomysł. Kiedyś napewno spróbuję. A ser dajesz żółty?
młoda1994
Ok dziękuję. Chyba po proszę koleżankę żeby mi w Pl kupiła te zupki i polska szynkę [emoji1787]Tak ser żółty w kostkę kroję
reklama
młoda1994
Ja pierwsze słyszę. Nie jadłam żadnej z tych co wymieniłaś[emoji1787][emoji1787]Surowy kalafior plus pomidor
Kurczak, ryz, pomidor, jajko, por, opcjonalnie ogórek korniszon
Seler konserwowy, ser żółty, szynka, jajka, ogórek korniszon
Pewnie wszystkie znane [emoji1787]