reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sączące się wody płodowe w 24 tc

martini87

Fanka BB :)
Hej, właśnie dziś trafiłam do szpitala z sączeniem się wód płodowych. Jestem dopiero w 24 tc. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? A może słyszałyscie o dziewczynach, którym mimo wczesnego odchodzenia wód udało się jeszcze przez jakiś czas utrzymać dzidzię w brzuchu? Potrzebuje takich historii jak tlenu a sama nic nie mogę znalezc na ten temat ☹️Powiem szczerze, że jestem załamana ta sytuacją. Maleństwo waży dopiero ok 650g.

reklama
Rozwiązanie
W dniu 23.11.2020 urodziła się Jagienka. 56cm i 3610g szczęścia 🥰 jestem zakochana po uszy 😍 mamusia i dzidziuś są już w domku i cieszą się sobą ♥️ jestem mega szczęśliwa, że mam ją już przy sobie i że pomimo wszystko udało się donosić ciążę 😀 chwilo trwaj 🤩
Gratulacje! Piękne zakończenie trudnej ciazy! :D
reklama
Martini31, co tam u Ciebie? Jak mijają Ci dni?
Chyba już się przyzwyczaiłam do szpitalnego życia 😉 ja fizycznie czuje się tak samo, nadal nie czuje odpływania wód. Dzisiaj robili mi test ale nie znam jeszcze wyniku i pewnie dopiero jutro na wizycie się dowiem co i jak. Tak trochę kiepsko tutaj z przekazywaniem informacji pacjentowi 🙄

Chyba już się przyzwyczaiłam do szpitalnego życia 😉 ja fizycznie czuje się tak samo, nadal nie czuje odpływania wód. Dzisiaj robili mi test ale nie znam jeszcze wyniku i pewnie dopiero jutro na wizycie się dowiem co i jak. Tak trochę kiepsko tutaj z przekazywaniem informacji pacjentowi 🙄
Co szpital to obyczaj, najgorszy to jest właśnie słaby przepływ informacji. A te paski do wód połodowych można kupić w aptece?

Co szpital to obyczaj, najgorszy to jest właśnie słaby przepływ informacji. A te paski do wód połodowych można kupić w aptece?
To nie są paski tylko takie patyczki jak te do posiewów czy badania czystości pochwy. Widziałam gdzies na necie w jakiejś hurtowni ale było napisane, że zakup tylko dla placówek medycznych czy jakoś tak. Może na innej stronce można by to było kupic ale nie wiem, nie szukałam jakoś dogłębnie. Ten test nazywa się amnioquick.

Właśnie wpisałam jeszcze raz w wyszukiwarkę i szybko mi znalazło aptekę, w której można kupic. Tylko nie wiem czy samemu łatwo to sobie zrobić bo mi to pobierają przy włożonym wzierniku.

Właśnie wpisałam jeszcze raz w wyszukiwarkę i szybko mi znalazło aptekę, w której można kupic. Tylko nie wiem czy samemu łatwo to sobie zrobić bo mi to pobierają przy włożonym wzierniku.
Popatrzę, sobie później na te apteki. Właśnie jak malutka, wiesz może ile już waży? Czy jeśli jesteś w szpitalu to oni muszą zrobić Ci te badanie prenatalne 3 trymestru?

reklama
Popatrzę, sobie później na te apteki. Właśnie jak malutka, wiesz może ile już waży? Czy jeśli jesteś w szpitalu to oni muszą zrobić Ci te badanie prenatalne 3 trymestru?
Tego nie wiem. Będę pytać jak będę w 30tc. O ile dociagne do tego czasu.

Dziewczyny jest mi cholernie przykro. Znowu test wyszedł pozytywny. Niby myślałam, że wynik pozytywny nie zrobi na mnie żadnego wrażenia ale jednak. Łezki się polały a ja się zdenerwowałam na całą tą sytuację. Jestem zła na swój organizm, że nie umie sobie z tym poradzić. I zła na siebie.. co ja sobie w ogóle myślałam? 😥

Do góry