reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzeczy które warto zrobić przed porodem?

Ja też jestem zdania, że najlepszą rzeczą jaką może zrobić każda mama przed porodem to dbać o siebie, wysypiać się, przeczytać zaległe lektury i nie mam tu na myśli książek o dzieciach ;) oczekiwać w spokoju na rewolucję, cudowną rewolucję jaką będzie pojawienie się dziecka ;)

reklama
Ja gdybym mogła cofnąć się w czasie, to ostatni trymestr bym cały przespała, na zmianę z czytaniem książek!
A mnie było wszędzie pełno- bo chciałam zabić jakoś czas- bo nie mogłam się już doczekać... :]

Ja przed porodem wybrałam się na wieeeelkie zakupy :) watro kupić sobie kilka ciuszków na figurkę po porodzie, oraz przede wszystkim kosmetyki które będziemy później używać. Ja osobiście zaopatrzyłam się w masę kremów na rozstępy oraz opuchnięte piersi.

I dziewczyny przede wszystkim ODPOCZYNEK! :)

Ja żałuję że przed pierszym porodem nie kupiłam żeczy które ułatwiłby mi ten trudny poród, jest mnóstwo teraz rzeczy które łagodzi bóle, albo dzieki którym ćwiczymy mięslnie kegla i podczas porodu nie nacinają krocza.
Powinnaś może robić to na co masz ochote, spacery z mężem, kolacja, wycieczka np do krakowa, albo chodzić na basen.

Mój mąż za dwa tyg ma 30 urodziny. W ramach prezentu i spędzenia ze sobą trochę czasu wykupiłam lot do Warszawy na kilka dni. Mamy zakupione bilety do teatru , kurs gotowania i totalny relax :)

reklama
Za 4 tygodnie rozwiązanie :-) dziś umówiłam się do fryzjera na przyszły tydzień, do tego zorganizowałam sobie sesje z brzuszkiem. Uszykowałam walizkę do szpitala, wyprasowałam resztę ciuszków, udało mi się samodzielnie złożyć wózek :-D teraz robie listę zakupów i w sumie wszystko już gotowe :-) teraz tylko leżeć i czekać na rozwiązanie

Do góry