reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruszający się Mleczak.

Lusia62

Fanka BB :)
Kobietki poradźcie mi.
Moje u 5 letniemu Synowi x prawej strony wyszła szóstka, jedynka dolna po prawej stronie zaczęła się ruszać, a teraz a tą jedynką widzę zęba. 😱😱😱
Tak wygląda wymiana zębów?
Czy a skontaktować się ze stomatologiem?
IMG_20200429_133030.jpg

reklama
Tak trzeba się skonsultować ze stomatologiem, bo ta mleczna jedynkę co się rusza trzeba będzie usunąć by stała jedynka mogła przesunąć się do przodu w jej miejsce. Mieliśmy to samo z synem, tyle, że on jest starszy bo ma 7 lat, ale myślę że postępowanie będzie takie samo.

Tak trzeba się skonsultować ze stomatologiem, bo ta mleczna jedynkę co się rusza trzeba będzie usunąć by stała jedynka mogła przesunąć się do przodu w jej miejsce. Mieliśmy to samo z synem, tyle, że on jest starszy bo ma 7 lat, ale myślę że postępowanie będzie takie samo.
A czy ta jedynka mleczna jak bardzo się rusza nie wypadnie sama?

Ja polecam jak pisze @Kruszek91. U nas akurat już dwójka szła krzywo, więc córka miała ją usuwaną (oczywiście tą mleczną). A mocno się ta jedynka rusza?
Pewnie potem będzie prośba by językiem wypychać tą jedynkę do przodu. Ale najpierw trzeba się pozbyć mlecznej.

To nie jest prawidłowa wymiana zębów aczkolwiek tak się czasem zdarza. U nas jedna jedynka wyszła dopiero jak wypadła mleczna a druga tak jak u Was i musieliśmy wyrwać mleczną. Ta stała jedynka jak usuniecie mleczna będzie miała czas żeby się dobrze ustawić,ale nie zawsze się to udaje niestety. U nas na tą chwilę prawie stoi tak jak powinna, także trzymam kciuki żeby u Was było tak samo😉 tak dokładnie trzeba będzie ta jedynkę językiem wypychać do przodu tak jak pisze @witch84

Ja polecam jak pisze @Kruszek91. U nas akurat już dwójka szła krzywo, więc córka miała ją usuwaną (oczywiście tą mleczną). A mocno się ta jedynka rusza?
Pewnie potem będzie prośba by językiem wypychać tą jedynkę do przodu. Ale najpierw trzeba się pozbyć mlecznej.
Bardzo mu się rusza, wygląda jakby miała wypaść. Powiedziałam Synowi, żeby językiem ruszał ją, tylko nie wiem czy sobie nie zaszkodzi. 🤔

To nie jest prawidłowa wymiana zębów aczkolwiek tak się czasem zdarza. U nas jedna jedynka wyszła dopiero jak wypadła mleczna a druga tak jak u Was i musieliśmy wyrwać mleczną. Ta stała jedynka jak usuniecie mleczna będzie miała czas żeby się dobrze ustawić,ale nie zawsze się to udaje niestety. U nas na tą chwilę prawie stoi tak jak powinna, także trzymam kciuki żeby u Was było tak samo😉 tak dokładnie trzeba będzie ta jedynkę językiem wypychać do przodu tak jak pisze @witch84
Ale tą mleczna jedynkę wypychać czy stałą?
Dzwonię do dentysty, ale nie odbiera

reklama
Najpierw trzeba usunąć mleczną, a potem językiem wypychać stałą.

Możesz psiknąć mu tantum verde, by nieco znieczulić ten ząb. Możesz spróbować sama za niego chwycić i wyrwać (u mnie to robił mąż, bo ja mam za słabe nerwy). Albo dać młodemu jakąś marchewkę surową do zjedzenia - może sam wypadnie.

reklama
Do góry