reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

reklama
mini- ostAtnio tez o tym myslalam, i tez mi sie wydaje nie mozliwe zeby niewiedziec o ciazy na tym etapie.... toz to cably brzuch podskakuje

a dla mnie do uwierzenia, ja teraz widze jak mala sie rusza i czuje ale przy pierwszym az tak nie bylo, zalezy tez jak dziecko jest ulozone i jesli kopie cie po kregoslupie albo malo przytyjesz lub wogole niby okres jest to to na jelita zganiasz :)

matitka jak by jelita mi się tak ruszały to bym chyba biegła do lekarza :-D

a tak poważnie to być może jak ktoś jest wysoki i dość "spory" to może nie zauważyć przyrostu wagi i być może ruchy też inaczej odczuwa ... mimo wszystko ciężko w to uwierzyć :sorry:

O mini dokladnie o tym samym myslalam ! Teraz te wariacje sa tak intensywne, mocne , brzuch skacze, wypycha się.. NIE realne nie wiedziec!!! :no:
Chyba, ze faktycznie jakis ewenement ..., że ktos bardzo wysoki i o bardzo duzej masie ciala, ze sie dziecko rychami nei przebija przez warstwe tluszczu.. Nie wiem dla mnie nie pojete!

A jak pisalam na glownym, maly bardzo mocne zaczyna miec kopy ;-)

Ja powiem wam ze w ciazy z Kacprem gdyby nie zatrzymanie okresu i wczytywanie sie w swoj organizm nie wiedzialabym kiedy moje dziecko kopie :)
On byl taki delikatny w ruchach ze dosc czesto nie bylo tego czuc.
Z drugim w ciazy brzuch falowal od 13 tc a teraz mala to nogi pod zebra wasadzi a to tak kopnie ze boli.
Za Kazdym razem inaczej czuje ruchy :)

Atan ale cudny filmik
No moja dzidzia chyba jest bardziej delikatna ,owszem czuje jak sie przekreca czasem nawet cos wypycha ale nie da sie nic nagrac.Czasem kopnie w jajnika to boli ale tak ...spokojnie

ooo u mnie wierci sie czasami dosc bolesnie jak zasadzi w pęcherz czy pod żebra. a najgorzej bo w nocy zaczyna swoją imprezke i calusienką noc praktycznie az do rana jak mamusia wstanie :p dzisiaj byłam przytulona do mojego i tak sie zlękłam jak kopneła że aż on sie obudził hehehe

Ją moja małą czuje prawie przez całe dnie z małymi przerwami i zaczyna również coraz mocniej kopać bo czasami już to zaboli albo się przestrasze jak kopnie bo z źaskoczenia :))))

Mini dzięki chyba troszkę lepiej
W Wigilię chyba postanowił zrobić mamię -prezent i zaczął w końcu kopać ( po 5 dniach ciszy)
Nic szalonego i mega intensywnego ale widać było i czuć,że kopie gnojek
No i dziś rano też sobie harcował
Maluch ewidentnie ma sporo miejsca jeszcze bo odkąd się nie ruszła strasznie go macałam i czułam,że raz tu ma coś ( chyba nóżki) a później z drugiej strony pępka

reklama
moja kruszynka znowu zaczela mamusie kopac w rzebra wkladac nuzke i coraz to silniej lobuziara jedna mala a dzisiaj brzuszek mi prawie caly dzien skacze a co chce nakrecic to odrazu cisza spokuj przeczuwa skubanica jedna ;)

Do góry