reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ruchy dziecka

Dziewczynki, czy obrócenie się dziecka na takim etapie ciąży jest jeszcze bezpieczne? od dłuzszego czasu czułam stópki Kazia po prawej stronie, od dzisiejszego poranka czuje po lewej stronie. zastanawiam sie o co chodzi i czy przy ewentualnym obrocie nie owinął się pępowiną...

reklama
tez zauwazylscie, ze w 39tc (te, ktore juz weszly/przeszly ten tc) dziecko sie rzadziej rusza (bo ze slabiej, bo ma ciasno to jasna sprawa)?

Kugela ja zauwazylam i to dosc spora roznice do tej pory maly mi nie dawal zyc praktycznie non stop, byl bardzo aktywny a dzis od rana nic i juz od kilku dni taki spokojniejszy, probowalam go rozruszac troche a on ledwo co sie poruszal, wiec az pojechalam do szpitala, ale posiedzialam pod ktg i przebadali mnie na kazda strone i wsystko z nim w porzadku wiec to pewnie z braku mejsca :))

tez zauwazylscie, ze w 39tc (te, ktore juz weszly/przeszly ten tc) dziecko sie rzadziej rusza (bo ze slabiej, bo ma ciasno to jasna sprawa)?

Mój też rusza się rzadziej... albo ja się już tak przyzwyczaiłam do ruchów, że tych lekkich po prostu nie czuje, tak są dla mnie naturalne. Często mam za to ucisk na pęcherz :baffled:

Moja maluda nadal sie rusza tzn bardzo sie wypina ze az bolesnie czasami. Jakos nie zauwazylam u siebie zebym mniej czula ruchy moze to dlatego ze w dzien jestem w miare aktywna a jak wieczorem sie klade to czuje jak wariuje

Ja też zauważylam ze od paru dni mała spokojniejsza ,coś tam sie wierci ale bardzożadko, to jasne mało miejsca :-)

moja niunia zamaist się uspokoić to zaczeła się strasznie rozpychać po 36 tc była bardziej leniwa a teraz często i mocno się wypina moze dlatego że mam podobnie jak Olisiaa w dzień się duzo ruszam to wieczorem mam mega harce w brzuchu

Ja już nie czuję takich kopniaków jak dawniej natomiast młody się często rozciąga/rozpycha w brzuchu i wtedy brzuch przybiera różne kształty.

reklama
Do góry