reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy dziecka

Zosix

Zaangażowana w BB
Hej hej :) dołączyłam tu do Was bo fajne rzeczy można poczytać i podpowiadać ale głównym powodem jest ostatnio męcząca mnie sytuacja. Jestem w 32tc , to moja pierwsza ciąża , mieszkam w UK a tu niestety przysługują mi tylko 2 usg . Moja dziewczynka nigdy nie była jakimś mega aktywnym dzieckiem chociaż czasami miewała dni ze skakał jak szalona :) od pewnego czasu ( szczególnie w upały) jej ruchy są wyczuwalny tylko gdy ja odpoczywam. Gdy chodzę , coś robie to brzuch raczej jest twardy . Czy to możliwe żeby miała gorsze dni gdy ja jestem nie do życia ? Czy muszę się martwic ze coś jest nie tak ?

reklama
Rozwiązanie
Hej hej :) dołączyłam tu do Was bo fajne rzeczy można poczytać i podpowiadać ale głównym powodem jest ostatnio męcząca mnie sytuacja. Jestem w 32tc , to moja pierwsza ciąża , mieszkam w UK a tu niestety przysługują mi tylko 2 usg . Moja dziewczynka nigdy nie była jakimś mega aktywnym dzieckiem chociaż czasami miewała dni ze skakał jak szalona :) od pewnego czasu ( szczególnie w upały) jej ruchy są wyczuwalny tylko gdy ja odpoczywam. Gdy chodzę , coś robie to brzuch raczej jest twardy . Czy to możliwe żeby miała gorsze dni gdy ja jestem nie do życia ? Czy muszę się martwic ze coś jest nie tak ?
Wiadomo Ze zawsze lepiej sprawdzić i mieć pewność. Moj nie raz był bardzo aktywny a potem np 3 dni prawie cisza, że od zmysłów...
Jeśli masz wątpliwości co do ruchów to zadzwoń na numer ktory podała Ci midwife i zaproszą Cie na skan jeszcze dziś. Powinnaś mieć numer 24/7 w swoich notatkach. Powiedz, że się niepokoisz i czujesz słabe ruchy lub wcale.
Ja mialam 5 skanów, też jestem w UK. Oni zawsze mówią, że jeśli coś z ruchami nie tak to, żeby dzwonić.

Jeśli masz wątpliwości co do ruchów to zadzwoń na numer ktory podała Ci midwife i zaproszą Cie na skan jeszcze dziś. Powinnaś mieć numer 24/7 w swoich notatkach. Powiedz, że się niepokoisz i czujesz słabe ruchy lub wcale.
Ja mialam 5 skanów, też jestem w UK. Oni zawsze mówią, że jeśli coś z ruchami nie tak to, żeby dzwonić.
Jak to zrobiłaś ze miałaś aż 5 skanów ?

Jak to zrobiłaś ze miałaś aż 5 skanów ?
Ja mialam nadwagę, więc od początku nastawialiśmy się na 5 skanów wzrostowych. Wszystko było dobrze ale musieliśmy kontrolować.
Jednak mozesz tez zadzwonić że masz obawy i Cie przyjmą. Możesz też jechać do prywatnej przychodni tak jak większość dziewczyn w Polsce , Usg kosztuje bodajże 70 f a spokojna głowa.

Ja mialam nadwagę, więc od początku nastawialiśmy się na 5 skanów wzrostowych. Wszystko było dobrze ale musieliśmy kontrolować.
Jednak mozesz tez zadzwonić że masz obawy i Cie przyjmą. Możesz też jechać do prywatnej przychodni tak jak większość dziewczyn w Polsce , Usg kosztuje bodajże 70 f a spokojna głowa.
Chyba tak zrobię i umówię się jak tylko mąż zacznie urlop . Dziękuje bardzo za szybka odpowiedz ;)

Ruchy są wyczuwalne najczęściej gdy siedzisz lub leżysz bo wtedy dziecko się budzi a jak chodzisz to kolyszesz ją do snu :) martwić bym się zaczęła gdybyś w ogóle nie czuła ruchów.
Dokładnie. Mój łobuziak był aktywny gdy siedziałam lub leżałam, a spal gdy byłam aktywna. Najmocniej kopał mnie w samochodzie, gdy zatrzymywaliśmy się na czerwonym 🤣

Jedak jeśli cokolwiek Cię niepokoi umów się prywatnie. Twój spokój jest bardzo ważny 💕

Powodzenia :)

reklama
U mnie w ciągu dnia ruchy były wyczuwalne zazwyczaj jak siedziałam albo leżałam. Jak chodziłam to spał, bo był kołysany. Za to w nocy robił sobie takie imprezy w brzuchu, że pół nocy nie mogłam spać
O tak, a ni daj Boże chciałam spać na prawym boku! 🤦‍♀️ Nieee, tylko lewy albo masakrowanie organów wewnętrznych 🤣😅

reklama
Do góry