reklama
bo to podobno tak jest ze w drugiej ciąży czuje sie ruchy o wiele szybciej, wiadomo juz czego sie spodziewac, ja w pierwszej ciązy poczułam dopiero ok 20 tyg a teraz ok. 15-16,,az byłam zdziwiona ze tak wczesnie, ale to super uczucie :-)
natalka_25
Sierpniowa mama'07
Hej napiszcie jak u was z ruchami czy sa mocne? u mnie pukanie ogólnie bardzo spokojne ale mały daje znać o sobie:-)
sylwia31
sierpniowa mamusia 2007
U mnie dzidzia albo szaleje cały dzień, albo sie nieodzywa cały dzień ( raz puknie). Też spojne ruchy.
I wiecie co, wczoraj w Kurniku jedna kobitka powiedziała, ze w tym okresie dzieci nie różnią sie wagą. Te z nas które mają wieksze brzuchole mają pewnie wiecej wód i mniej czują ruchy. A OLA ma mniejszy i az jej podskakuje( mało wód)
I wiecie co, wczoraj w Kurniku jedna kobitka powiedziała, ze w tym okresie dzieci nie różnią sie wagą. Te z nas które mają wieksze brzuchole mają pewnie wiecej wód i mniej czują ruchy. A OLA ma mniejszy i az jej podskakuje( mało wód)
natalka_25
Sierpniowa mama'07
Ja mam mały brzuszek ale ruchy są spokojniejsze za to wcześniej jak na pierwsze dziecko je już czułam wyrażnie ok 18tyg.
Madeline_GB
Fanka BB :)
Ja też jak na pierwszą ciąże poczułam małego bardzo wczas ok 17TC. Willy rusza się często i bardzo mocno aż cały brzuch podskakuje tak jak mówicie jedna ma więcej wód a druga mniej ja zaliczam się do tych z mniejsza iloscią :-)
natalka_25
Sierpniowa mama'07
Mój mały jest bardzo spokojny czasem tak jak dzis odzywa sie rano i wieczorem czaem popołudniu sie wypycha ale brzuch mi jeszcze niechodzi cały mam nadzieje ze to tez dobrze bo sie martwie troche ( 24tydz)
reklama
Madeline_GB
Fanka BB :)
Moim zdaniem wszystko u Ciebie jest w porządku wiem nie jestem lekarzem ale wiele moich kumpeli miała takie cos... Tym bardziej że kazda z nas jest inna a ważne jest że w ogóle czujesz ruchy maleństwa. Nie przejmuj sie
niczym na pewno jest wszystko ok a to pewnie sprawka dużej ilosci wód płodowych bądź Twoje maleństwo głęboko sobie leży
niczym na pewno jest wszystko ok a to pewnie sprawka dużej ilosci wód płodowych bądź Twoje maleństwo głęboko sobie leży