reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchów dziecka nie odczuwam

Katarzyna32

Zaciekawiona BB
Witam serdecznie. Jestem w 21 tygodniu ciąży. Od 18 tyg zaczęłam już czuć ruchy maluszka. Tydzień temu miałam usg połówkowe i powiedziano mi że wszystko wygląda dobrze. Od kilku dni nie odczuwam już ruchów dziecka i niepokoi mnie to trochę bo to moja pierwsza ciąża. Czułam się spokojna kiedy mogłam poczuć ruch synka. Czy to może być normalne? Mieszkam w Anglii i nie chce siać paniki, szczególnie w obecnej sytuacji jak korona wirus. Bardzo proszę o poradę.

reklama
Rozwiązanie
Dziękuję Kazumi 😃 jestem teraz bardzo spokojna. Mieszkam w Anglii, cieszę się że położna mi wszystko dokładnie wytłumaczyła. Tydzień temu na usg zaproponowano mi usg dopochwowe. Nie bardzo wiedziałam w jakim celu i byłam wystraszona, teraz dokładnie wiem dlaczego. Przez moje ułożenie łożyska chcieli mieć pewność czy nie urodzę dużo za wcześnie.
reklama
Witam serdecznie. Jestem w 21 tygodniu ciąży. Od 18 tyg zaczęłam już czuć ruchy maluszka. Tydzień temu miałam usg połówkowe i powiedziano mi że wszystko wygląda dobrze. Od kilku dni nie odczuwam już ruchów dziecka i niepokoi mnie to trochę bo to moja pierwsza ciąża. Czułam się spokojna kiedy mogłam poczuć ruch synka. Czy to może być normalne? Mieszkam w Anglii i nie chce siać paniki, szczególnie w obecnej sytuacji jak korona wirus. Bardzo proszę o poradę.

Miałam DOKŁDNIE to samo. Był płacz, panika, chciałam jechac do szpitala. Ruchy później wróciły, z tego co pamietam dopiero po 3 tygodniach. Być może brzuch się nieco powiększył i zrobiło się więcej miejsca dla dziecka, albo inaczej się ułożyło :)

Dziewczyny wszysto jest w porządku. Byłam u położnej zbadać serduszko, mam łożysko ułożone na przedniej części więc nie zawsze mogę czuć małego. Dziękuję wszystkim za komentarze i wsparcie 🙂 pozdrawiam serdecznie.
No i super, że jesteś już spokojna :)
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie. Później niezależnie od tego będziesz mocno odczuwała wszystkie kopniaki :)

Dziękuję Kazumi 😃 jestem teraz bardzo spokojna. Mieszkam w Anglii, cieszę się że położna mi wszystko dokładnie wytłumaczyła. Tydzień temu na usg zaproponowano mi usg dopochwowe. Nie bardzo wiedziałam w jakim celu i byłam wystraszona, teraz dokładnie wiem dlaczego. Przez moje ułożenie łożyska chcieli mieć pewność czy nie urodzę dużo za wcześnie.

Rozwiązanie
Do góry