reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Dzięki Dziewczyny !!!
Pytałam o Wasze Pociech ponieważ ostatnio nastraszył mnie pedniatra "a dlaczego ola nie robi tego, tamtego..."
Zaglądam do Was tylko czasami ponieważ przeważnie siedzę na allegro (sprzedaję super ubranka dziecięce) i jak juz poodpisuję na tony maili to właśnie Oleńka się budzi i tyle było mojego siedzenia :-)

Co do przekręcania na brzuszek to Olcia sama się przekręca, właściwe to na brzuszku spędza cały dzień, nie ma się co martwić tym, że dziecko nie bierze się za raczkowania, teraz coraz częściej się zdaża, że dzieci omijają raczki i od razu biorą się za chodzenie

Poza tym to właśnie idą kolejne ząbki, jedynki dolne już są od 1,5 m-ca teraz lada chwila przebiją sie dwójki górne, reszte ząbków również widać i tylko Olcia się męczy :-(

reklama
witaj marlena!
ja też uważam,że twoja oleńka rozwija sie świetnie!!! gratuluje:tak::tak:

silunia
- nono gratulacje dla zuzu!!!

sandra- eh... u nas tez pierwsze padło tata!!!
a u nas ostatnio znalazłyśmy sobie z julka fajna zabawę - ja zadaje pytanie :jak robia małe tygryski?" a julcia - otwiera buziuchne na całą szerokość i "ryczy"... hehe... komicznie to wygląda

aha... i jak jest głodna, to już sama potrafi do ciciów się dobrać:-D:-D

gratulacje dla nowych Raczków!! teraz chałupa u siluni będzie posprzątana jak u mnie:-D
co do siadania i przewracania z plecków na brzuszek i na odwrót to ja się już nie wypowiadam:-D
marlena tylko gratulować takiego rozwoju!!
a co do mówienia mojej Alki to "niestety" żadnych nowych słów:-D

Gratulacje wszystkim raczkującym maluszkom :) Moja Oliwka też przewraca się na brzuszek szuka przeważnie jakiejś zabawki i jak ją dorwie to odwraca się na plecki i sobie ją ogląda. Pełza od jakiegoś czasu a wczoraj chyba była pierwsze próba raczkowania, czyli dupsko w górę ręce wyprostowane i oczywiście marsz do tyłu :) dziś ten wyczyn powtórzyła kilka razy także chyba niedługo załapie w którym kierunku ma się poruszać. Co do nowości to zrobił się z niej straszny chciwus, jak biorę jej zabawkę do ręki to rzuca wszytko czym się bawiła i krzykiem mnie informuje że chce właśnie to co ja trzymam :)
Tata mówi już ok miesiąca baba też, w święta zaczęła lala a mama ani jej się śni powiedzieć :) za to niewiem czy mnie matyczyna duma rozpiera ale często jak trzymam jej zabawkę to mówi daj tak jakby mówiła to ze zrozumieniem ale no to to chyba jeszcze za wcześnie.

Majka mogę tylko pogratulować, Moja Oleńka jeszcze nie składa sylab :-( i w dalszym ciągu jest na etapie agu-agu, czasem jej się wyrwie myymmm, ale tylko wtedy gdy długo jej nie biorę na ręce :-) mam nadzieje, że niedługo usłyszę jakieś baba, tata, mama itp....

Majka mogę tylko pogratulować, Moja Oleńka jeszcze nie składa sylab :-( i w dalszym ciągu jest na etapie agu-agu, czasem jej się wyrwie myymmm, ale tylko wtedy gdy długo jej nie biorę na ręce :-) mam nadzieje, że niedługo usłyszę jakieś baba, tata, mama itp....

marlena tylko pogratulować pięknego rozwoju córeńki:tak::tak::tak:nic się nie martw u mnie tez cisza:-(juz nawet nie mówi agu teraz ma etap darcia , krzyczy na wszystko, na psa jak zobaczy, i na dosłownie wszystko, w sklepie jest jeden smiech jak wchodzimy bo też krzyczy , tylko te krzyki to takie radosne a nie jakieś narzekania:tak:

a ewka raczkowac nie chce tylko chodzic,nie ma mowy o siedzeniu,drze sie i staje na nogi. łózeczko dzis opuszczamy bo wstaje za szczebelki i sie cieszy ze stoi.jak zrzucę zdjecia z aparatu to wkleje(jak mi sie uda bo cos mi nie idzie)

Mada moja też czasami krzyczy:laugh2: ostatnio zaczeła harczeć jak dziki zwierz, ale okazało się, że to dlatego, iż była podziębiona. Teraz znalazła sobienową zabawę - całymi dniami pełza zamoim biednym yorkiemi robi do niego pierdzioszki "pryyy" ;-)

reklama
Moja tez przestala sylabizowac za to spiewa na calego - ubaw mamy po pachy, piszczy, czasami jakies guuu albo buu jej sie wyrwie...

Do góry