reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

Ostatnio karmiłam....bo lekarz spr przy mnie czy na nim moge karmic...
a teraz bylam u tych lekarzy co przyjmuja 24h na dobe i nawet nie pytalam....no a w ulotce wyczytalam zeby nie karmic biorac ten lek. :dry: wiec sciagam...mam w lodowce i zapytam jutro w przychodni. a mala dostaje mieszanke.

reklama
U mnie w sumie też nie ma wskazań do pieluchowania, ale profilaktycznie zakładam Małej na pampersa jedną tetrową pieluchę. Będę tak robić przez jakiś czas, nie wiem, ale chyba jej tym nie zaszkodzę, a czuję że nawet mogę pomóc. Bo niby bioderka OK, ale pediatra na środowej wizycie powiedziała, że mogłaby mieć nózie szerzej, więc zakładam :-)

A co do wagi, to moja przez 3 tygodnie od wyjścia ze szpitala przytyła tylko 390g :dry: Ponoć to trochę za mało :-( I teraz waży 3830g.
No niby głodna nie jest i się najada - bo pokarmu mi zostaje (muszę odciągać, bo mnie zalewa), a Mała po 10 minutach wypluwa cyca i nie chce więcej jeść. Jakby się obraziła. Więc może ten typ tak po prostu ma, że mało przybiera... może to szybka przemiana materii... Nie wiem, ale trochę się martwię :-(
Majka przez 4 tyg. przybrała 1200g ale moje starsze córki przybierały ok. 800g na miesiąc

u mnie w przychodni to przed badaniem stawów nie mierzą dzieci dlatego nie wiem ile mój Skarb ma wzrostu:-D a jestem tak bardzo ciekawa. Ale w środę jedziemy do ortopedy to może ją tam zmierzą?

reklama
Do góry