reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

reklama
Mam pytanko.
Czy wy też pieluszkujecie swoje maluchy:confused:mi polozna kazała do czasu USG bioderek,tam powiedziano mi ze wszystko w pozadku i kazano zakladac jeszcze dodatkowo jedną pieluszke terowa.Tak że moja mała ma pampersa i 2 pieluszki tetrowe miedzy nóżkami.Czy to tylko u mnie tak?czy wszystkie dzieci tak muszą?wczesniej nigdy nie widzialam by dziecko mialo napchane tyle pieluszek.I tak mi doktor kazal to robic az do konca 3 miesiaca życia:szok:

U mnie w sumie też nie ma wskazań do pieluchowania, ale profilaktycznie zakładam Małej na pampersa jedną tetrową pieluchę. Będę tak robić przez jakiś czas, nie wiem, ale chyba jej tym nie zaszkodzę, a czuję że nawet mogę pomóc. Bo niby bioderka OK, ale pediatra na środowej wizycie powiedziała, że mogłaby mieć nózie szerzej, więc zakładam :-)

A co do wagi, to moja przez 3 tygodnie od wyjścia ze szpitala przytyła tylko 390g :dry: Ponoć to trochę za mało :-( I teraz waży 3830g.
No niby głodna nie jest i się najada - bo pokarmu mi zostaje (muszę odciągać, bo mnie zalewa), a Mała po 10 minutach wypluwa cyca i nie chce więcej jeść. Jakby się obraziła. Więc może ten typ tak po prostu ma, że mało przybiera... może to szybka przemiana materii... Nie wiem, ale trochę się martwię :-(

tez tak mialam ;/
podobno mialam jalowe mleko ;/
Kale moge ci powiedziec jedz wszystko nie boj sie smazonego ! ja prawie nic nie jadlam i dlatego dupa ;/
ale moj juz cacy duuuuzy jest :-D

Kalemeon u mnie tez tak bylo,mimo ze mleka mnostwo.Pediatra powiedzial ze to dziecko leniuszek i spija tylko pierwsza warstwe mleczka z laktozą by sie zasycic a te traściwsze zostawia bo cieżej ssac i dlatego nie tyje.Zapewne jakbys przystawila do drugiej piersi to by wyssal tez tylko pierwsza warstwe.Moja mała tez nie tyła wiec musialam sciagac mleko i butlo podawac.Zrobil sie wkoncu z niej taki leniuch ze tylko spijala to co latwo szlo a potem czekala na butle.Efekt byl taki ze niewiele przytyla zaledwie 70g na tydzien a powinna 200g.A u mnie mleka bylo coraz mniej.
Dlatego zaczelam ja dokarmiac sztucznym i teraz ladnie przybiera ale ty tak nie rob bo dziecko totalnie sie rozleniwi a i mleka bedziesz miala coraz mniej.Ja swoja najpierw do piersi przystawiam a potem dokarmiam bo innego sposobu nie ma a co zostawi to sciagam by moc jeszcze piersia karmic.

hej laski ja wczoraj byłam z małym na badaniach u lekarza. prześwietlenie bioderek zrobił, zwarzył go i zmierzył 54 cm i 4600 waży juz :) hihi wszystko wporządku na szczęscie :)
szczepienie w maju dopiero :*

hej dziewczynki, my jeszcze na szczepieniu nie byliśmy. termin mamy wyznaczony dopiero na 15tego kwietnia bo wcześniej nie było terminu do naszej pediatry....
mały rośnie waży już 6100 więc przybiera na wadze bardzo ładnie, powiem wam że nie mam siły już go nosić... i znaleźliśmy nową metodę usypiania: mamusiowe kołysanki - to taka płyta z kołysankami nagrana przez znane osoby, mój zakochał sie w kasi kowalskiej i teraz non stop słucha jej przed snem... działa rewelacyjnie... choć kolki nie minely u nas......

Moja malutka 31.03 będzie miała pierwszy bilansik...
Na ostatnim ważeniu z 2 tyg temu ważyła 3.800 ale teraz ma spokojnie ponad 4 kilo...rośnie w oczach.
Karmiłam ją moim mleczkiem ale z butli....trzy dni temu znowu chcialam wrócić na pierś i wczoraj dostałam już drugie zapalenie piersi. Jestem na antybiotyku. I szczerze mówiąc mam już dość i mała chyba będzie karmiona sztucznie...:(

reklama
Moja malutka 31.03 będzie miała pierwszy bilansik...
Na ostatnim ważeniu z 2 tyg temu ważyła 3.800 ale teraz ma spokojnie ponad 4 kilo...rośnie w oczach.
Karmiłam ją moim mleczkiem ale z butli....trzy dni temu znowu chcialam wrócić na pierś i wczoraj dostałam już drugie zapalenie piersi. Jestem na antybiotyku. I szczerze mówiąc mam już dość i mała chyba będzie karmiona sztucznie...:(

A czy karmisz piersia biorac antybiotyk?

Do góry