reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

Meganne, czy chodzi Ci o taki bąbelek na górnej wardze? To ssawka.Samo minie i jest niegroźne. Mają to łakome maluchy:-). Moja Hania też...:-D
ooo tak o to chodzi, tylko nie wiem co z tym zrobic bo wyraźnie małego to pobolewa i pic z cyca nie chce....... chociaż z lewego popija z prawego już w ogóle nie............ pociąga dwa razy i w ryk. a pokarmu mam bardzo dużo, dosłownie tryska, więc to raczej nie z powodu małej ilości mleka.....
Czy Twoja Hania je ładnie z obu piersi?? czy też ma wybraną?

reklama
Hania wcina co popadnie :)) A może prawa pierś jest bardzo twarda przez dużą ilość pokarmu i maluszkowi trudno nawet uchwycic ? Spróbuj przed karmieniem troszeczkę odciągnąć, żeby było mu łatwiej :)) Może to coś pomoże... Albo podawaj pierwszą ulubioną:) pierś , jak zaspokoi pierwszy głód , to przerzuć na drugą. Coś musisz pokombinować bo jak nie chce jednej , to może zrobić Ci się zastój-a to boli bardzo, ponoc....

Hania wcina co popadnie :)) A może prawa pierś jest bardzo twarda przez dużą ilość pokarmu i maluszkowi trudno nawet uchwycic ? Spróbuj przed karmieniem troszeczkę odciągnąć, żeby było mu łatwiej :)) Może to coś pomoże... Albo podawaj pierwszą ulubioną:) pierś , jak zaspokoi pierwszy głód , to przerzuć na drugą. Coś musisz pokombinować bo jak nie chce jednej , to może zrobić Ci się zastój-a to boli bardzo, ponoc....
kombinuję i kombinowac będę dalej .... tak łatwo się nie poddam... chcę go karmic cycem, zdrowiej dla mnie i dla niego:D poza tym kocham na niego patrzec jak pije z cycia....

meganne, oprócz tych cudnych chwil podczas karmienia, to nawet egoistycznie patrząc:) omija nas wyparzanie butelek, wstawanie i gotowanie w nocy itd. Ja karmiłam poprzednie dzieci po 16 miesięcy, wszędzie gdzie popadnie i kiedy trzeba było. I byłam zawsze wdzięczna, ze tak długo sie udawało. Trzymam kciuki!!

To ja tez mam lakomczucha bo mojej malej czesto taki babelek wyskakuje i mysle, ze to ja nie boli, bo je chetnie i potem sie usmiecha:)
Meganne natomiast czasem moja tez sie wierci i kreci glowka przy karmieniu i jak przed chwilka wyczytalam, to moze byc to ze nam pokarm szybko wyplywa i nasze maluchy nie nadazaja polykac i sie wkurzaja:)
Zalecenie jest takie zeby zmienic pozycje na taka zeby sie polozyc na plecach, dzidzie polozyc na sobie i podac cyca. To jest tzw pozycja do gory. Wtedy pokarm wolniej plynie. U nas jednak nie zdalo egzaminu bo mala nie umiala chwycic brodawki :D

aaa taki bombelek na wardze to moj Marcel też ma on jest taki przepadzitek rzuca sie na tego cyca za każdym razem mocno ciągnie :D :) niekiedy nie umie znaleźć cyca a ma go w buzi :D hehe
tak karmienie piersią jest wygodne nie trzeba gotowac wody w nocy wstawac i szybko szykować flaszki mamy wszystko pod ręką :)

To ja tez mam lakomczucha bo mojej malej czesto taki babelek wyskakuje i mysle, ze to ja nie boli, bo je chetnie i potem sie usmiecha:)
Meganne natomiast czasem moja tez sie wierci i kreci glowka przy karmieniu i jak przed chwilka wyczytalam, to moze byc to ze nam pokarm szybko wyplywa i nasze maluchy nie nadazaja polykac i sie wkurzaja:)
Zalecenie jest takie zeby zmienic pozycje na taka zeby sie polozyc na plecach, dzidzie polozyc na sobie i podac cyca. To jest tzw pozycja do gory. Wtedy pokarm wolniej plynie. U nas jednak nie zdalo egzaminu bo mala nie umiala chwycic brodawki :D
hmmmmm tej pozycji próbowaliśmy w szpitalu, nie dało rady:p hehe

aaa taki bombelek na wardze to moj Marcel też ma on jest taki przepadzitek rzuca sie na tego cyca za każdym razem mocno ciągnie :D :) niekiedy nie umie znaleźć cyca a ma go w buzi :D hehe
tak karmienie piersią jest wygodne nie trzeba gotowac wody w nocy wstawac i szybko szykować flaszki mamy wszystko pod ręką :)
hehehe mój robi to samo, mimop ze ma cycia w buzi to szuka dziobem, wkurza sie i płaczki urządza

hehe nasze bobaski mają temperament do jedzienia. a jak ze spaniem u was wygląda? u mnie to wygląda tak że raz śpi u siebie a raz ze mną niekiedy tak płacze mocno że śpi ze mną przy cycu :) hehe

hehe nasze bobaski mają temperament do jedzienia. a jak ze spaniem u was wygląda? u mnie to wygląda tak że raz śpi u siebie a raz ze mną niekiedy tak płacze mocno że śpi ze mną przy cycu :) hehe

Moj Kubus śpi w łóżeczku cały czas od przyjścia do domku.. W szpitalu spał ze mna w łóżku...Tylko czasami w ciagu dnia jak mam okazje sie położyc a mały jest marudny to biore go do siebie ale naprawde rzadko moge sobie pozwolic na drzemke w ciagu dnia...

reklama
Do góry