reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Tak przymierzałam się, żeby zrobic taki "rachunek" tego co Miki potrafi i ... nie chce mi się ;-)

Ale tak pokrótce: pokazuje w książeczkach różne rzeczy ale rozróżnia też samochody, np. śmieciarka, straż pożana, karetka, motor; robi halo, bije brawo, pokazuje, że czegoś nie ma, pokazuje jaki duży urośnie, z częście ciała, to nos (u kogoś), ucho (u siebie ;-)), włosy, pępek (u taty ;-)), wąsy (u dziadka), kolczyki (u babci); jeździ samochodami i nie tylko po całym mieszkaniu i mówi bum, bum; wkłada i wyciąga zabawki, nakłada kółka na pałąk, przyciska przyciski; sam je chrupki, dzieli się, podaje jak sie go o coś poprosi, pije sam z bidona; pomaga w rozbieraniu i ubieraniu; sam wstaje bez trzymanki, kuca, raczkuje po prostym i schodach ;-), robi kilka kroczków (czasami jak mu sie chce); sika, robi kupkę do nocnika no i dużo gada po swojemu.

To tak na szybko:-D

reklama
Kasia, no to pięknie :-) Wydaje mi się, że jak na roczne dziecko, to jest tego wszystkiego wystarczająco. Zwłaszcza, że na pewno co nieco pominęłaś:-D

Jestem super szczesliwa bo moj skarb dzis sama probowla sil na wlasnych nogach...Bylismy akurat na placu zabaw,patrze a moje dziecko stoi i jeden kroczek,drugi,kuca i dalej kroczek....Suuuuuper zadowolona jestem bo widze ze sie przelamuje i juz tak nie boi:-):-D:-)

Brawo Noemi!!!

Widze, że zgrali się z Mikusiem, bo dzis też próbował swoich sił, po kilka kroczków a raz przeszedł nawet cały pokój:-)I zauważyłam róznicę - w mieszkaniu szaleje na raczkach, a na polku, na betonie szuka palca, żeby iść za rączkę - wczesniej od razu rzucał sie na beton i w długą!:-D

No Miki suuuuper!!!

A ja zapomialam napisac jeszcze ze moje dziecie dzis samo wezielo sobie kartke i dlugopis i zaczelo malowac:-D

A na dworze jak bylismy to patrzyla na dzieci jak jezdza rowerkami-wiec pytam "kto to,dzieci?" a ona mi na to dzieci:-)

O tym że Lolek to prezes/artysta to wiedzieliśmy, ale że Noemi? No brawa dla tej pani!!!
Ale te nasze dzieciaki zaskakują - codziennie!

No Kasia sama w szoku bylam ciezkim bo nawet jej sie spodobalo chyba to slowo i darla sie "dzieciiiiii":-D
Ojjj zaskakuja zaskakuja a to takie przyjemne:-D

Brawo dla Mikiego - ile rzeczy umie:-):-):-)
i dla Noemi za dzieci i pierwsze kroczki...
Mati zasuwa trzymany za dwie rece, a jak zobaczy pilke to prawie biegnie
przy siatce chodzi za jedna reke i jak ma w drugiej chrupka ale sie jescze troche boi puscic i jak go puszce na chwile bo sie np. musze podrapac albo siegnac komorke z kieszeni, to czeka az mu podam reke z powrotem...
a w lozeczku robi wanka-wstanka, my go kladziey a on siada i staje i oczekuje ze bedziemy podziwiac, usmiech od ucha do ucha:-):-):-)
i uwielbia sie Mati hustac wysoko na hustawce, czym wyzej, tym lepiej:-):-)

reklama
Gratulacje dla maluchów!!!
i my mamy pierwsze kroczki za sobą :-) zrobi max 3 kroczki samodzielnie ale ma ubaw przy tym że hej:-) może nie zrobi tak jak Noemi z przysiadem ale i tak jestem z niego dumna :-)

Do góry