reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

reklama
Henrietto ,gdzie jesteś ???
jestem , jestem - właściwie to sama chciałabym wiedzieć jak to sie stało - spała dwie noce calutkie a dzisiaj jedna pobudka ok. 1.30 ale za to przerwa była godzinna i z rykiem, chyba oddali mi w końcu ,mojego Kubusia - wesołego , szalejacego i niespiącego w nocy . Więc nic wam nie doradzę , bo nie mam złotego środka niestety. No i jeszcze jedno - nie daje mleczka w nocy tylko wode , albo herbatkę

Ostatnia edycja:
Bilans mojej 9 miesięcznej Gabrysi: siada sama, w łóżeczku jej najlepiej; łapiąc się za uchwyty wstaje sama, jeden ząbek na stanie, ładnie je łyżeczką- kawałki przeżuwa, śpi całą noc już od kilku miesięcy- ale zawsze na śpiocha dostaje butlę mleczka, inaczej o 24 zaczyna się wiercenie- po butli śpi do rana tj. 7-8, poza tym nie raczkuje i ostatnio ładnie przybiera na wadze - oczywiście mam na uwadzę wagę lekką;-) ostatnie ważenie 8300;-)Acha i długa wciąż- ubranka na 80 to takie na styk, ostatnio już na 86 robią się dobre:tak:

No to gratulacje dla Gabrysi :-)
Emilka siada sama od niedawna, dopiero teraz zaczyna robić "coś" z nogami, tzn. sprężynować, podskakiwać itp. Bawi się w akuku, nie robi kosi ani papa :sorry:. Pozycja do raczkowania przyjęta już dawno, tyko teraz musi wykombinować jak się poruszać do przodu :cool2:. Pełza do tyłu.
co do spania to zasypia u nas na łóżku, a jak nie chce to w fazie największego zmęczenia biorę ją na ręce - minuta i ululane dziecko. Kiedyś zasypiała ładnie w łóżeczku no ale te czasy się skończyły, hihi :-p.
No i zębów brak ;-)

Nikolka zaczęła raczkować,robi to tak jak mała wyścigówka ale tylko jak cos widzi ciekawego ,to pocina w tym kierunku:-):-D
I śpiewa często lalalala ,jest bardzo muzykalna od początku słucha Vivy i ma swoje ulubione teledyski.:-D:happy2:

no to bilans 8 miesiąca
młoda raczkuje, łazi przy meblach,
stan uzębienia 2 jedynki
przebyte choroby- zapalenie oskrzeli i trzydniówka
inne- czasami zrobi papa, czasami powie mama tata (nie wiem czy ze zrozumieniem), mowa w swoim języku klingona :)
ulubiona zabawka- pilot od tv lub komórka
na co czekamy - na kolejne zębole (ślinotok na maksa) oraz na pierwsze samodzielne kroczki

reklama
Do góry