reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

witam,ja moją córcię na noc kładę w śpworek zasuwany na suwaczek. Ona jest bezpieczna-bo daleko nie ucieka, ja spokojniejsza-bo nie wstaje co godz. aby ja poprawiać, no i mała sie nie rozkopuje i jest jej ciplutko.pozdrawiam gorąco :)

no napewno jest jej CIEPLUTKO w taki upał w śpiworze ............... bosz :szok: !!!

reklama
Rochu się nie wierci przez sen.
Michaś jest niesamowity:-):szok::-)
mariaOla może to śpiworek najcieńszy z możliwych jak lekkie prześciradełko albo kocyk??

może tak może nie .... Jeremi śpi pod kocykiem i jak mu jest za ciepło to się wykopie i jest OK, nie jest ani chory, ani zapotówkowany. zresztą jak się obrócić w śpiworze .... ja bym tak nie mogła spać, dla mnie to więzienie

Rochu spał w śpiworku zimą:tak:. teraz śpi pod kołdrą, ale u nas nie ma takich upałów jak u Was i noce są chłodne bardzo.
Dodam,ze Rochu jest zimnolubny. Jak jest mu za ciepło zaraz jest krzyk, nawet do kąpieli woda jest tylko ciepła, prawie letnia;-)

Ja mam taki śpiworek od koleżanki. Zrobiony jest z czegoś podobnego do pieluszek flanelowych, także zbyt gruby nie jest. Ale nie kładłam Witka w tym jeszcze spać. Przez to, że się tak wierci to zakładam mu bodziaka z długim rękawem na noc i śpiochy i nawet jak się odkryje to nie jest mu zimno, a pod kołderką czy kocykiem jak spał to był zlany potem. zamiast tej poszewki może spróbuję wykorzystać ten śpiworek. Tylko młodziana ubiorę wtedy lżej. A w co wy ubieracie dzieci do spania?

Karlam a nie jest Michasiowi za zimno? Śpi przy otwartym oknie?

My śpimy w jednym pokoju z młodym i okno mamy otwarte. Jak mu założyłam piżamkę z krótkim rękawkiem i z krótkimi spodenkami, to rączki i nóżki miał zimne.

mój mały tez kopie sie i wierci przez sen. Śpi w body, jak jest upał. Ale czasem w pajacyku. I okno mamy tez uchylone. Mam nadzieje, ze nie od tego okna sie przeziębił...jesli jego dolegliwości to przeziębienie...

Laura spi w samym pajacyku od czasu jak jest cieplo,a w upaly w samym body:tak:,tez strasznie wierci sie w nocy i musze ja na swoje miejsce odkladac:wściekła/y:,Laura nie cierpi zasypiac przykryta,lubi miec kocyk miedzy nozkami,potem jak zasnie dopiero ja przykrywam,a ona itak sie odkopuje:-D
spiworek tez wydaje mi sie niewygodny wiec jej nie zakladam,sama bym w tym nie zasnela chyba:dry:

reklama
Karlam a nie jest Michasiowi za zimno? Śpi przy otwartym oknie?

My śpimy w jednym pokoju z młodym i okno mamy otwarte. Jak mu założyłam piżamkę z krótkim rękawkiem i z krótkimi spodenkami, to rączki i nóżki miał zimne.

jak go przykrywalam to sie odkrywal :-( ale to wszytsko zalezy od nocy, aha no i mamy okno otworzone w wiatrak zapodany bo mamy tak glupio pokoj ze od rana w sloncu i sie nagrzewa iu w nocy jest cieplo :-(

Do góry