reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwód a karmienie piersią

Kittycat02

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny , temat nie typowo ciążowy ale związany z maleństwem .
Otóż po wielkiej awanturze ze strony męża po prośbie żeby raz na jakiś czas wstał do synka w nocy bo 2 miesiące dzień w dzień budzę się co1,5 - 2 godziny i zwyczajnie mam problemy ze zdrowiem , kręci Mi się w głowie , nie mam siły na nic chciałam przespać te 3-4 godz żeby się zregenerować - kazał mi się pakować i wypier@#ac. W złości powiedziałam mu że nie zajmuje się synkiem bo poniekąd tak jest. W nocy nie pomaga wcale a w dzień zajmie się nim tylko wtedy kiedy to na nim wymuszę .Oczywiście awantura pełna przekleństw, wyzwisk w towarzystwie 2 miesięcznego synka i 3,5 letniej córeczki i problem jest w tym ,że synek miał dwie próby picia mm i po każdym bardzo wymiotował więc jest karmiony wyłącznie piersią , nie z mojej fanaberii- mąż każe kupić mleko modyfikowane i wypierda#c . Oczywiście robi mi łaskę że opieka naprzemienna ale właśnie w tym jest problem że synek jest wyłącznie kp - czy mąż może mnie zmusić przejścia dziecka na mleko modyfikowane dlatego że kaze mi się wyprowadzić ?

reklama
Hej dziewczyny , temat nie typowo ciążowy ale związany z maleństwem .
Otóż po wielkiej awanturze ze strony męża po prośbie żeby raz na jakiś czas wstał do synka w nocy bo 2 miesiące dzień w dzień budzę się co1,5 - 2 godziny i zwyczajnie mam problemy ze zdrowiem , kręci Mi się w głowie , nie mam siły na nic chciałam przespać te 3-4 godz żeby się zregenerować - kazał mi się pakować i wypier@#ac. W złości powiedziałam mu że nie zajmuje się synkiem bo poniekąd tak jest. W nocy nie pomaga wcale a w dzień zajmie się nim tylko wtedy kiedy to na nim wymuszę .Oczywiście awantura pełna przekleństw, wyzwisk w towarzystwie 2 miesięcznego synka i 3,5 letniej córeczki i problem jest w tym ,że synek miał dwie próby picia mm i po każdym bardzo wymiotował więc jest karmiony wyłącznie piersią , nie z mojej fanaberii- mąż każe kupić mleko modyfikowane i wypierda#c . Oczywiście robi mi łaskę że opieka naprzemienna ale właśnie w tym jest problem że synek jest wyłącznie kp - czy mąż może mnie zmusić przejścia dziecka na mleko modyfikowane dlatego że kaze mi się wyprowadzić ?
To jak taki mądry to niech on sam wypie****...a jakieś rozmowy z nim przeprowadzałas ? Takie zachowanie dziecinne z jego strony to co Ty masz robić wszystko a Ty a on nic😔

To jest jakieś chore, jak można zmusić do karmienia dziecka inaczej , bo nie chce mu się pomagać i jeszcze ma czelność kazać Ci się wynosić . A jak to było przy pierwszym dziecku?
Ja zawsze w nocy wstawałam do dzieci, ale mąż poprostu ile był w stanie to pomagał, żebym chociaz po południu mogła się drzemnac.
Jeżeli maluch tylko Twoje mleko chce to ja bym nie zmieniała sposobu karmienia. Musicie się jakoś dogadać , albo ustalić żeby te 3 godziny po pracy poświęcił dzieciom , a Ty byś w tym czasie mogła się zregenerować.

A dlaczego mąż nie może wstać do dziecka? On może być wiecznie wypoczęty , a Ty nie masz prawa? Dzieci przypominam są obojga rodziców a nie tylko matki i to jest jego obowiązek dzielić opiekę.

Dlaczego masz się wyprowadzić? Póki jesteście maleństwem masz pełne prawo mieszkać z mężem nawet jeśli mieszkankę jest wyłącznie męża.

Nie, nie moze nikt Cię zmusić aby przestać karmić piersią, bo z jakiej racji ?
Nie musisz zgadzać się na opiekę naprzemienną, mogą to być widzenia, ustalone przez Sąd kontakty.

Albo spróbować to naprawić albo pozew do sądu o rozwód i zabezpieczenie kontaktów i alimentów.

reklama
Do góry