reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwianie wątpliwości

Witam :-)
Rozpoczęłam z mężem starania o potomstwo. Wcześniej przed ponad rok brałam tabletki antykoncepcyjne. Po skończeniu mojego ostatniego już opakowania wystąpiło normalne krwawienie z odstawienia, dokładniej 17 stycznia pojawiło się krwawienie a 22go stycznia uprawialiśmy pełny seks , po czym okazało się, ze jeszcze lekko krwawiłam.
Kolejny stosunek odbył się 31 stycznia, również pełny.
Proszę mi powiedzieć czy są szanse na zajście w ciążę? Czy organizm nie jest w stanie tak szybko się przestawić?

Do tego od kilku dni pojawia się kłucie w jajnikach, wczoraj dość irytujący ból w podbrzuszu (tak jak na 1-2 dni przed @) i śmiesznie wrażliwe sutki. Na koniec dodam, ze nie, nie przesadzam :D
Chociaż człowiek usilnie próbuje sam siebie nie nakręcać to jak to zrobić kiedy w głowie kwitnie myśl, ze w brzuszku może zakwtinąć mała fasolka :)

reklama
Moim zdaniem wszystkie opisane przez Ciebie objawy są skutkiem odstawienia hormonów. Obstawiam, że kłucie w jajnikach to była owulacja - po długim czasie jajniki "ruszyły"
Na objawy ciążowe, to zdecydowanie za wcześnie.
A z drugiej strony - nie można ciąży wykluczyć - i to w sumie z tych samych powodów. Nie wiadomo kiedy doszło do owulacji - i podobno zwiększa się prawdopodobieństwo ciąży mnogiej (gdyż mogły ruszyć dwa jajniki jednocześnie).

Do góry