reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzenie diety

Zielony.motylek

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny, pytanie do mam które już rozszerzają dietę bądź są ogarnięte w temacie :) ponieważ nam jeszcze trochę czasu zostało, bo dopiero kończymy 5 msc, ale już pomału o tym myślę i pytanie jest, skoro mały jest tylko na piersi to w czym podawalyscie picie? Nie chcę wprowadzać butelki już na tym etapie
Druga kwestia to sztućce, czy miałyście plastikowe, czy jakieś specjalne?

reklama
Ja kupiłam łyżeczki z ikea, takie plastikowe. Co do picia to u nas świetnie sprawdził sie b.box, teraz jak syn już jest starszy, sam kiedy chce otwiera go i pije, z niekapka rozlewał, bo nauczył się go rozchylać, żeby ciekło ;-) przy ząbkowaniu używaliśmy kubka doidy, bo nie mógł ciągnąć z b.boxa taki był obolały, ale doidy nie wezmę na spacer ani nie postawię mu w kojcu, żeby sam się poił, bo źle to się skończy ;-)

Jako logopeda i mama polecam płaską łyzeczkę (nie wygiętą). Do picia doidy cup i bidon z rurką na spacerze itd. Ja dlugo szukalam bidonu, bo wydawalo mi się, że córka nie umie pic przez słomkę. A tu okazalo sie, że u niej to była kwestia rurki. Bo z twardej pije, a z silikonowej po prostu robiła gryzak.

Do góry