Po pierwszej ciąży to nie miałam tak widocznych rozstępów, wystarczyło smarowanie krem w trakcie ciąży. Problem pojawił się przy drugiej ciąży bliźniaczej. Mój brzuch był wielki, a rozstępy niestety pozostały. Moja lekarka prowadząca powiedziała, że po ciąży mogę sprobować usunąć rozstępy za pomocą lasera. Po porodzie odczekałam odpowiedni czas i umówiłam się na serię zabiegów w krakowskiej klinice Vesuna. Nie pamiętam dokładnie nazwy zabiegu, ale wydaje mi się, że raczej każda dobra klinika dysponuje takim sprzętem. Po kilku zabiegach widać efekt i rozstępy są praktycznie nie widoczne.
reklama
sula
Początkująca w BB
Trudno powiedzieć bo na jednym zabiegu się zwykle nie kończy i koszt jest praktycznie za każdy razem inny, na pewno trzeba liczyć się z kosztem powyżej 500zł dlatego ja na początek wykorzystuję to co dostałam w aptece i smaruję brzuch bio oilem codziennie, pierwsze efekty już nawet widać
mi moja kuzynka poleciła olejek bio oil i faktycznie te rozstępy po upływie czasu są mniej widoczne, a skóra ujędrniona. stosowałam go codziennie po 2-3 razy. rezultaty niezłe
W pierwszej ciąży smarowałam się olejkiem rossmanna i bio oil ale niestety rozstępy były. Teraz jestem na początku 6 miesiąca, postawiłam na masełko Palmers- na razie jestem zadowolona, dobrze nawilża skórę.. ale jestem podatna na rozstępy więc nie wiem jak to będzieHej, czy macie jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się rozstępów po ciąży? Kurcze mi w ostatnim trymestrze tak brzuch urósł, że po porodzie mi zostały spore rozstępy.
smarowałam się olejem kokosowym i niestety mi nic nie dał rozstępy i tak mam, ale może to też dlatego, że miałam duży brzuch, który rósł bardzo szybko.
Supermana
Zaangażowana w BB
To czy będziesz miała rozstępy czy nie to nie zależy od tego czy się smarujesz czy nie. Rozstępy są uzależnione od genów a to że smarujesz spowoduje że będą bledsze.smarowałam się olejem kokosowym i niestety mi nic nie dał rozstępy i tak mam, ale może to też dlatego, że miałam duży brzuch, który rósł bardzo szybko.
Ostatnia edycja:
Żonamojegomęża
Zaciekawiona BB
współczuję, niestety nic nie można zrobić to u mnie masakra .
reklama
Hmm wycięto mój poprzedni wpis, jaska91 tutaj masz linka do cennika Kliniki Vesuna możesz zobaczyć ile koszuje zabieg: Link do: Sprawdź ile kosztują zabiegi medycyny estetycznej - cennik | VESUNA . Oni ostatnio mają sporo promocji.