reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstep mięśni prostych brzucha i przepuklina

Witam wszystkich . Chcialabym zasięgnąć opinii , porad innych mam . Otóż mam rozstep mięśni prostych brzucha , na 4,5 cm , chirurg powiedział, ze pomoże już tylko operacja , jednak jest ona ryzykowna ze względu na moje płuca , gdyż mam z nimi problem. Dodatkowo nam przepuklinę pępkowa i mój brzuch wyglada tragicznie . Jestem bardzo szczupła , a brzuch wyglada jak bym była co najmniej w 6 albo lepiej miesięcu ciąży . Ludzie co chwila pytają mnie czy to chłopiec czy dziewczynka , ale dochodzi tez do sytuacji , ze pani w aptece nie chce mi sprzedać leków , bo jestem w ciąży . Takich różnych sytuacji jest mnóstwo . Mam tego serdecznie dość , chciałabym wyglądać jeszcze kiedyś atrakcyjnie , bo nie mam nawet 30 lat , a wstydzę się pokazać gdziekolwiek , bo wyglada to tragicznie . Czy są tu jakieś mamy , które miały podobną sytuacje a może tez poleciłyby , gdzie , u jakiego lekarza najlepiej wykonać taka operacje ( wiem , ze jest ona płatna , ale to nie istotne ) . Chciałabym się po prostu pozbyć problemu . Z góry dzięki . Pozdrawiam

reklama
Ja słyszałam że rozstęp miesnia prostego najlepiej najpierw ćwiczeniami spróbować zamknąć, a jeśli już jest potrzebna operacja to ćwiczenia również są potrzebne żeby wzmocnić te głębokie mięśnie bo samo rozejście jest tylko powodem a nie głównym problemem. Nie wiem tylko jak to się ma do przepukliny dodatkowo. Warto się skonsultować z kilkoma specjalistami

Tu jest dużo informacji

Moja koleżanka po ciąży bliźniaczej miała rozstęp mięśni brzucha tak że wchodziły jej 4 palce i nie miała żadnej operacji tylko rehabilitacja u fizjoterapeuty uroginekologicznego. Ja bym na Twoim miejscu poszukała innego polecanego fizjoterapeuty i poszła do niego.

Witam ja również mam rozstęp mięśnia prostego i przepuklinę pępkową, jestem 8 i 5 lat po porodach, rozstęp mam na 3 cm, lekarz poinformował mnie, że za dużo czasu minęło od porodu i operacja jest niezbędna, każda przepuklinę się operuje. Do szpitala idę już we wtorek

Do góry