reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Takie same mam wnioski! Byłam przekonana, że to moje fatalne samopoczucie jest spowodowane dziewczynką [emoji16] a tu klops. Więc tak jak niektórzy super znoszą ciążę i co lepsze lubią być w ciąży tak ja to zupełne przeciwieństwo [emoji16]No z czasem będzie coraz lepiej [emoji6] mi teraz już super idzie, od razu przykładam i mam serduszko [emoji4] przed chwilą właśnie sobie słuchałam, ale założenie mam póki co, że co 3 dni słucham i mi się udaje tego trzymać [emoji16]Mój to ledwo co tam widać [emoji23]Zobacz załącznik 1032724
Jaki z Ciebie szczuplaczek [emoji7] mój brzuch i bez ciąży większy [emoji16][emoji23]

reklama
Dziewczyny zrobiłam trochę większe zakupy, i musiałam dotargać je na pks. I to bym chyba błąd bo strasznie mnie w jednym miejscu kłuje w brzuchu, zrobiłam z 10 przystanków po drodze. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam ewentualnej ciąży. W dodatku teraz mam wrażenie, że mam mokre majtasy jakbym popuscila:/
Nie powinno się nic stać. Ja chodzę na zakupy normalnie nie raz takie ciężkie jak cholera. Ale nic się nie stało.

Paola ale Ty chudzielec jesteś ja to w 14 tc miałam już mega wielki no ale druga ciąża to też inaczej.
Ja z synem czułam się swoetnie w ciąży a teraz z córką to masakra jakaś. Chyba na tym zakończymy nasza populacje [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]. I to też różnie bo ciąża ciąży nie równa koleżanka z córką czula się swietnie. Więc to różnie.

Paola ale Ty chudzielec jesteś ja to w 14 tc miałam już mega wielki no ale druga ciąża to też inaczej.
Ja z synem czułam się swoetnie w ciąży a teraz z córką to masakra jakaś. Chyba na tym zakończymy nasza populacje [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]. I to też różnie bo ciąża ciąży nie równa koleżanka z córką czula się swietnie. Więc to różnie.
Nooo zgadzam sie, Paola jakia piekna figura! ja jestem w 12 tyg intez mam wiekszy brzuchol

Dziewczyny ten cykl chyba [emoji527] będzie. Od rana czuje jakby szyjke i jajniki, a po południu zaczęło mnie tak ciągnąć w dół jakby trochę podobnie jak na @. Mam tylko nadzieję ze nie dostanę jej zanim zacznę dupka zrby cykl znowu nie był 16 dni.
A czy jeśli np w ndz dostanę krwawien s wezmę dupka to on mi @ zatrzyma i wydłuży cykl??

Dziewczyny ten cykl chyba [emoji527] będzie. Od rana czuje jakby szyjke i jajniki, a po południu zaczęło mnie tak ciągnąć w dół jakby trochę podobnie jak na @. Mam tylko nadzieję ze nie dostanę jej zanim zacznę dupka zrby cykl znowu nie był 16 dni.
A czy jeśli np w ndz dostanę krwawien s wezmę dupka to on mi @ zatrzyma i wydłuży cykl??
Jeśli to będzie krwawienie srodcykliczne a nie miesiączkowe to tak ale jeśli miesiączka to mi się wydaje ze nie powinno się brać dupka. Ale może się mylę to proszę aby ktoś mnie poprawił.

Jeśli to będzie krwawienie srodcykliczne a nie miesiączkowe to tak ale jeśli miesiączka to mi się wydaje ze nie powinno się brać dupka. Ale może się mylę to proszę aby ktoś mnie poprawił.
Kurde bo właśnie niewiem co robić jeśli te objawy mi przyiesa krwawienie wcześniej. Myślałam ze dupkiem sobie wydluze cykl.
Będę 3mac kciuki zeby do dz nic się nie zadziało to będę miała problem z głowy, na szczęście to tylko dwa dni jeszcze [emoji15]

Dzięki dziewczyny [emoji3059] szczerze mówiąc liczę na śliczny zgrabny brzuszek ciążowy, ale no zobaczymy jak to bedzie [emoji16]
@madziolina_p pokaż swój brzuszek [emoji6]
@Isasza4444 nie zakładaj złego scenariusza! Póki nie ma @ jest nadzieja i trzymamy się tego, że się udało [emoji106]

reklama
Byłam na badaniach wyniki Mają być wieczorem , wróciłam właśnie z wizyty u ginekokog.
Zalecila na zwiększenie płodności, polepszenie owulacji
1) Niepokalanek mnisi
2) Dzięgiel chiński
3) witaminy z grupy B oraz dodatkowo
4 )zestaw witamin ciazowych- z dha
zalecila uzupełniać dobre kultury bakterii
5) olej z wiesiolka ale tylko do owu
Mam w poniedziałek przyjść na usg i zresztą wyników
W środę najpóźniej okres.
Może komuś pomoże. Powiedziała że taki zestaw po 3 miesiącach najdłużej u wiekszosci kobiet przynosi upragnione II kreseczki . Zalecila monitoring. Resztę leków dołączy jak zobaczy wyniki z całego miesiąca.
To chyba cud bo dr wszystkie badania zleca.na NFZ wizyty też i usg też wszystko =) W koncu trafiłam na kogoś kompetentnego.

Do góry