Dziewczyny, wypadłam z obiegu... 7lat temu wywrocilismy z mężem swoje spokojne, niemieckie życie do góry nogami... Zaszlam w ciążę, postanowilismy wrócić z Niemiec do Polski na stałe. Urodzilam córeczkę, potem szybko kolejna ciąża i druga córeczka. Gdy dziewczynki były gotowe pojsc do przedszkola, okazalo sie, ze znowu jestem w ciąży. Urodzilam pieknego synka. 7lat "siedzialam" w domu. Nie mamy pomocy od nikogo przy dzieciach. Teraz, gdy dzieciaki sa juz wieksze, chodza do placowek, postanowilam wrócić na rynek pracy. Ogarnelam cv, wyslalam w kilka miejsc. Zaprosili mnie na 2 rozmowy kwalifikacyjne. Nigdy w Polsce nie pracowalam, w Niemczech rekrutacja wyglada nieco inaczej, mam wrazenie (z opowiesci znajomych), ze jest bardziej przyjazna. Boje sie jak cholera. Jak siebie dobrze zaprezentowac. Boje sie, ze nie bede umiala odpowiedzieć na niby proste pytanie, czyli prosze opowiedzoec kilka słów o sobie... Powiedzieć, hej, jestem mama 3 dzieci, czy przedstawic sie i wymienic zalety, nie wiem
pomożecie? Z jakimi pytaniami moge sie mierzyc, tymi nie związanymi z zawodem ( pierwsza rozmowa to praca w sekretariacie kancelarii adwokackiej)... Jak przedstawić swoja kandydature jak najlepiej, jak sie przygotować?