reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozejście szpary pośladkowej

reklama
Czy coś się wyjaśniło w związku ze szpara pośladkowa? Mój syn ma 6 tyg, posiada podobne rozejście się szpary pośladkowej.. była Pani z tym dalej?
Hej czy doszukałaś się jakiś informacji na temat konsekwencji posiadania u dziecka takiej szpary? Mój syn ma podobną o bardzo się martwię. Czy trzeba tym coś robić?

Mój syn też takie coś miał jak był malutki, zniknęło, nic mu nie jest.
Dziękuję za odpowiedź

Bardzo się martwię bo lekarze neonatolodzy po urodzeniu powiedzieli nam że może syn w przyszłości mieć problem z nietrzymaniem moczu czy chodzeniem. Byliśmy na badaniu bioderek ostatnio i lekarz powiedział „eee nic się nie martwić najwyżej nie pójdzie do wojska”
Ciężko się uspokoić na ten czas i zaufać lekarzom

Jeśli wyniki prenatalnych były ok, teraz mała dostala 10 pktow, to myślę,że taka uroda..
Mnie się tylko skojarzyło z rozszczepem kręgosłupa, ale to wychodzi na prenatalnych..
Pierwsze kroki do pediatry, może niepotrzebnie się martwisz i szukać usg..
Nam wyszło dopiero po porodzie, ale nie rozszczep tylko etap przed (nic się z tym nie robi) - jakieś tam kręgi nie połączyły się do końca czy coś, ale to nie wygląda u syna jak na zdjęciu, synek miał taki dołeczek, teraz to już jest niewidoczne. Wydaje mi się, że to nie wyglądało jak na zdjęciu jak był malutki, ale tak czy siak lekarze powiedzieliby przy porodzie albo pediatra na wizycie, na pewno.

Do góry