Hej, hej :-)
Ktoś tęsnił?
KOCURKU, Oleńka boska!
i taka do mamusi podobna! A mamusia ładniusia! :-) Kochana, ja też tyle śpię, ale Maciek jak go połozę o 19tej, tak śpi do 8 lub 9 z przerwami co 2h na karmienie (10 minutek razem) i w dzień ma 3 drzemki o 10, 14 i 16 po 40 minut, więc ja mam czas i ten komfort, że wiem o której sobie dechnę lub coś porobię, a i tak jak on nie śpi, to potrafi się sam czymś zająć. Tfu, tfu nie chwalę go już..
MŁODAMAMUSIU, nic nie powiem na temat Twojego avatara....
Weszłam na sekundkę napisać, że od tygodnia jestem na diecie. Mały ma skazę białkową. Unikam białka wołowego, wieprzowego, jaj, serwatki... ehh, masakra jakaś, bo prawie wszystko zawiera któryś z tych składników. Młody z kolei nie toleruje kalafiora czy brokuła i banana, więc już sama nie wiem co mam jeść. Wcinam chleb razowy, tłuszcz do smarowania, sałatę, ziemniaczki gotowane, indyka i ryż z cynamonem. Wymiękam jak widzę lody czy kefirek :-( Jak macie jakieś jadłospisy, to bardzo proszę na pw. Pediatra dał mi kartkę z produktami, które mogę jeść, ale albo jest to dziczyzna, której nie cierpię albo coś co kosztuje fortunę na dłuższą metę. Nie wspomnę o tym ile ważę...:-(
i trochę marwię się o braki wapnia. No, ale czego to się dla dziecka nie zrobi!! :-)
SOL, na pewno można jej dawać ryż z jagódkami, herbatkę niesłodzoną. Przynajmniej mi tak mama jeść dawała jak miałam biegunkę.
MARY GRATULUJĘ! NIECH MIA ROŚNIE I ROZWIJA SIĘ ZDROWO!!
Buziaczki dla wszystkich!!