reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witajcie. :)

Misia - na pewno się uda, będzie dobrze!

Mary-beth
- dziękuję. :* Czuję się różnie, tzn. raz mam lepszy, raz gorszy dzień. ;) Bardzo czekam na czwartkowe USG i staram się myśleć pozytywnie i odganiać od siebie wszystkie czarne myśli.

S_Pinka - testy tu niejednej na początku wychodziły negatywnie. Masz możliwość zrobienia w laboratorium badania beta HCG z krwi? Bo to jest najbardziej wiarygodny test ciążowy.

V_jolka - witaj, miło, że do nas wróciłaś. :)

reklama
Witajcie kobietki. Nastawię zupkę i wracam. co tam u was??? Ja wróciłam z zakupków. Pooglądałam meble i kupiłam kilka ciuszków i kozaki. Pol wraca koło 15 to pójdziemy poszeleścić liściami bo śliczna złota i słoneczna jesień.

Hej dziewczyny - mam do Was takie pytanie - czy jest jakiś krem, który łagodzi stany zapalne w miejscach intymnych a który można stosować jeśli się jest w ciąży? Mi się zrobił jakiś lekki stan zapalny, dość upierdliwe to jest na co dzień, zwykle stosowałam krem clotrimazol i po dwóch dniach nie było sprawy. teraz się trochę boję, bo nigdy nie wiadomo czy czasem się w tym cyklu nie udało dzidzi zmajstrować ;) a cierpię... ;)

Haniamm2 - ja w ciąży stosowałam nie tylko krem clotrimzol, ale nawet czopki clotrimazol - po konsultacji z lekarzem - ale to był już drugi trymestr, nie wiem jak jest na początku ciąży. Wszelkie takie kwestie najlepiej z lekarzem wyjaśniać.

Witam się niedzielnie

idę was nadrobić

Hej dziewczyny - mam do Was takie pytanie - czy jest jakiś krem, który łagodzi stany zapalne w miejscach intymnych a który można stosować jeśli się jest w ciąży? Mi się zrobił jakiś lekki stan zapalny, dość upierdliwe to jest na co dzień, zwykle stosowałam krem clotrimazol i po dwóch dniach nie było sprawy. teraz się trochę boję, bo nigdy nie wiadomo czy czasem się w tym cyklu nie udało dzidzi zmajstrować ;) a cierpię... ;)

Ja na takie "ustrojstwa" uzywam pumafucin - dostępny w aptece na recepte niestety tylko - przepisał mi go lekarz w pierwszej ciąży teraz w drugiej tez kazałam sobie przepisać i jak mnie zapiecze to raz posmaruje i pomaga - polecam tez częstą wymianę wkładki i najlepiej odświeżyć sie chusteczką nawilżaną nawet dla dzieci od kąd tak robie nie musze nawet kremu uzywać a w ciąży te upławy są czasem męczące

Wiecie co dopiero teraz się zorientowałam ze na tym drugim moim suwaczku ciążowym poszczególne obrazki oznaczają miesiac ciąży :) ale fajnie można dokładnie wiedzieć - bo ja ciągle się zastanawiam który to miesiąc

Ostatnia edycja:
lil_maja pisze:
S_pinka - koniecznie idź zrób jutro betę i będziesz od razu wiedziała - nie nakręcaj się w żadną ze stron - zwłaszcza, że już dość długo się starasz i na pewno bardzo mocno to przeżywasz.

Własnie, o dziwo nie. Szczerze nie spodziewałam się tego, że nagle mogę nie mieć okresu bo już doszlam do wniosku jakiś czas temu, że ja na pewno w ciążę nigdy nie zajdę, bo to by było zbyt piękne... A tu nagle taki suprajs z brakiem okresu. Tym bardziej, że ja się spodziewałam, że ten okres przyjdzie po tych wszystkich bólach brzucha... a tu wszystko ustało, łącznie z powrotem wagi do normy.

S_Pinka - testy tu niejednej na początku wychodziły negatywnie. Masz możliwość zrobienia w laboratorium badania beta HCG z krwi? Bo to jest najbardziej wiarygodny test ciążowy.

Chyba najpierw przedzwonię do mojej pani gin i pójdę się dowiedzieć, czy na tej wsi u mnie można takie badanie zrobić.

S_pinka - możesz też powtórzyć test domowy - kiedy robiłaś ostatni? Ale jednak beta da Ci najszybciej odpowiedź. No chyba, że zobaczysz wcześniej dwie kreski....Życzę Ci tego!

Czesc Kochane, przepraszam ze tak dlugo sie nie odzywalam,ale nie mam neta, teraz weszlam tylko napisac co u mnie, a potem powoli sprobuje poczytac co u was. Ja jestem wykonczona,nie moge jesc, ani spac.. jedynie zjem czasem owoca i zupke chinska, chodze glodna, ale na jedzenie patrzec nie moge. Bole brzucha minely, nieliczac ciaglych nudnosci i zmeczenia jest ok. Trzymam kciuki za staraczki oraz zycze wytrwalosci przyszlym mamom. wracam do was w piatek :))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry