mama05
prrrryy szaaaalona :))
no i masz taka sama gwiazdke jak moja
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
witam Cie i zycze aby teraz po badaniu fasolka szybko znalazla sobie u Ciebie miejsce pod sercem. ja mam torbiela juz kolejny raz i teraz 16 ide na badanie i okaze sie co dalej-laparoskopia znowu czy moze uda sie lekami rozbic niechcianego gosciaczesc dziewczyny. chcialam podzielic sie moimi wrazeniami po HSG. dzis miala robione oba jajowody drozne wiec beda znow zawziete staranka juz 18 mies. podanie kontrastu nawet lajtowo ostry bol trwal pare sekund. za to zakladanie urzadzenia na szyjke bolesne. dwie proby i nic bo kontrast sie wylewal, dopiero za trzecim razem poszlo gladko. szyjka macicy obolal i trche krwi bylo. generalnie da sie przezyc i oby teraz udalo sie z dzieckiem. pozdrawiam wszystkie starajace sie!
no to kobietko owocnych staran,z tego co widze na suwaczku to jeszcze macia 2 dni do dzialaniamarylka - ok! postaram się być twarda
a co do suwaczka to śliczny a link chyba lepiej pod suwaczkami dać!
Ja lecę spedzić wieczór z moim narzeczonym i serduszkowanie będzie
czesc dziewczyny. chcialam podzielic sie moimi wrazeniami po HSG. dzis miala robione oba jajowody drozne wiec beda znow zawziete staranka juz 18 mies. podanie kontrastu nawet lajtowo ostry bol trwal pare sekund. za to zakladanie urzadzenia na szyjke bolesne. dwie proby i nic bo kontrast sie wylewal, dopiero za trzecim razem poszlo gladko. szyjka macicy obolal i trche krwi bylo. generalnie da sie przezyc i oby teraz udalo sie z dzieckiem. pozdrawiam wszystkie starajace sie!
woooowJa znam taką jedną agentkę co ma trójkę dzieci: 3 lata, 1,5 roku i kilkudniową - wszystkie przyszły na świat przez cesarkę. Ona nie słucha lekarzy i to podobno nie koniec...
Ja na poczatku września 2009 miałam CC i tez chciałabym teraz rodzić naturalnie. A co najdziwniejsze gin mówił mi że po półtora roku mogę rodzić naturalnie przynajmniej próbować czyli już od marca 2011 a w razie gdyby były sygnały że idzie w złą stronę zrobi się CC No i mówił ze jest 8-10% na komplikacje przy porodzie i z tych 8-`10% jest 1-2 % ze pęknie macica po wcześniejszej cc czyli bardzo niewielkie prawdopodobieństwo no ale zawsze
Oj tak to było najfajniejsze jak położyli mi Emi na piersiach taką małą kruszynkę:-) Mój Tom był zemną na sali operacyjnej i cały czas gadał do mnie coś żebym nie myślała o tym co mi robią z brzuchem Ciekawe jakby się zachowywał gdyby wszystko się potoczyło tak jak miało czyli naturalnie hehe
Inke moja znajoma 42 letnia urodzila trojke dzieci, wszystkie przez cesarke na zyczenie
bo nie chciala sobie "dolu" popsuc
i zadnego pb nie miala i pewnie ejszcze 4te by mogla tak rodzic...
Wydaje mi się że w tej kwestii jest tyle opinii co lekarzy. Ja w stosunku do siebie słyszałam 2. Jedną zaraz po porodzie w szpitalu. Położna która się mną zajmowała w trakcie porodu powiedziała że kolejny raz mogę rodzić bez problemu naturalnie i to nawet w 2010!!! ale to było w IRL a druga opinia to jak byłam 2 miesiące po porodzie u gina w PL to właśnie jak się pytałam to mówił żeby kolejny poród był tak 1,5 roku po pierwszym najwcześniej ale że przed trzeba będzie sprawdzić stan blizny... a też czytałam że niektóży zalecają starania nie wcześniej niż 2 lata po porodzie.... tak więc różnie bywa;-);-) Ja w kwietniu udeżam do Gina zobaczymy co powie po USG. Oby pozwoliłHmmm mi powiedzieli zebym poltora roku poczekala z druga ciaza hmmm
a moze ja zle zrozumialam ja bym chciala urodzic na wiosne, bo latem juz troszke niunia odchowana i jesc juz nie chce tak czesto, to i spacerowac mozna...
Chyba przyspiesze te moje staranka... kusi mnie :-)
Mi tez polozyli maluszka na brzusiu, tylko oczek jej nie widzialam, bo miala zacisniete, a raczej opuchniete, ale uczucie nie do zapomnienia... cudne
Oj nic nie szkodzi Kochana;-) Każdemu się może zdarzyć:-):-) Dobranoc wszystkim miłych snów życzę:-):-)agus_kula - ejjjjj wiesz, że ja dopiero dziś się dopatrzyłam, że Twój nick jest agus a nie agnes?? nie wiem czemu cały czas wcześniej widziałam agnes jakaś ślepa jestem