reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
:szok: w życiu bym nie szargała wizerunkami......a już zwłaszcza postronnych :-)))

Sukieneczki są takie, takie...w moim typie...bez zbędnych falbanek i brokatów :tak:
SŁODKIE!

jos - czy istnieje w slangu romańskim synonim słowa: opuszczać(w kontekście"proszę
natychmiast opuścić mój dom!"), zbliżony fonetycznie lub transkrypcją do angielskiego
abandon lub włoskiego abandonare?

reklama
Jos śliczności! Chciałabym aby moja Martynka też tak padała na leżaczku! A fryzura Filutka nie do podrobienia!

Asionku co do spania to u nas bardzo się popsuło :-p ale dajemy na razie radę dzięki wspólnemu spaniu. I pomaga mi jak przestaję liczyć pobudki i sprawdzać godzinę :-p

made : jest slowo opuscic : abandonner . ale w przypadku prosze opuscic moj dom brzmi zle, nie mowi sie "abandonnez ma maison !" brzmi to dziko i nieporprawnie. bo fr. abandonner to raczej opuscic na stale, mozna opiscic dom : abandonner la maison, ale wowczas ma to sens definitywny, ktos sie wyniosl i pozostawil dom pusty. czasownik ma jakby sens opuscic-porzucic, pies porzucony na ulicy : le chien abandonné sur la route itp.

lil : na te wlosy to ja juz nie mam sily... ich naprawde nie daje sie poskromic, ja mu ich nie "jeze";... same sie podnosza:szok:

Jos chcę ten podkoszulek! Te okulary są dobrze umiejscowione!

Jos poczekaj poczekaj - do roku się z włoskami nic nie robi :-p U mnie Maciuś ma 3 lata, do fryzjera nie pójdzie, mama go obcina w locie i jest tak pociachany, że szok - a mi się marzy super fryzurka dla mojego chłopczyka!

Ostatnia edycja:
just hahaha :) wiedzialam ze cardiganik ci sie spodoba, a dodam jeszcze ze na dodatek cardiganik ma stylowy kapturek :)

reklama
jos - i oto mi chodziło :tak: jestem wdzięczna bardzo :*
Muszę opuścić to forum....:-))))

totamto :-p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry