reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
LIL MAJA Wlasnie co nieco przeczytalam o tych tabletkach. a co to jest ta prolaktyna? kurde ja bym chyba bala sie brac na wlasna reke

reklama
Hmm prolaktyna to taki hormon, który jest jakby naturalnym środkiem antykoncepcyjnym, wytwarzanym przez organizm kobiety. Jest tego dużo jak kobieta karmi. Tak w skrócie - więcej możesz na necie poczytać, bo mi aż głupio się wypowiadać na takie tematy, skoro nie jestem kompetentna. I popieram, że najlepiej wszystko z lekarzem konsultować! Dlatego chyba nie jestem dobrym przykładem :) Ale lekarze generalnie polecają ten lek na przykre objawy przez @ i wyregulowanie cykli. No i jest bez recepty.

"Prolaktyna to hormon wydzielany przez przysadkę mózgową. Sprawia on, że w trakcie dojrzewania kobietom rosną piersi, a gdy kobieta spodziewa się dziecka, odpowiedni jego poziom podtrzymuje pracę ciałka żółtego, ażeby mogło ono nadal produkować progesteron – istotny dla utrzymania ciąży.

Hormon ten stymuluje rozwój gruczołów mlecznych i tworzenie się mleka. Gdy przysadka wytwarza go za mało, kobieta może mieć problemy z karmieniem. Zazwyczaj jednak, gdy kobieta często i długo karmi piersią, w jej organizmie utrzymuje się wysokie stężenie prolaktyny, co z kolei uniemożliwia prawidłowe dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych i owulację, dzięki czemu prolaktyna może pełnić funkcję „naturalnego środka antykoncepcyjnego”. To tylko fragment znalezionych informacji, ale chyba najbardziej istotny:)

LIL MAJA Aha dzieki. a ja wlasnie nie mam za bardzo problemow z @ I chyba bala bym sie, zeby mi nie rozregulowalo jeszcze bardziej cykli. poczekam a jak sie nie uda to po @ pojde do gina. niech cos dla mnie wymysli
MERE u mnie tez sloneczko pikne ;)

Mere no piękna definicja!

Pysia ja mam ostatnio dziwne objawy przed @ - tydzień plamienia, wyciek z piersi - poczytałam o tym i często jest to właśnie podwyższona prolaktyna. Stąd zdecydowałam się coś zadziałać. Wiele lekarzy uznaje, że starania do roku, a nawet 1,5 są normalne - więc nic nie robią wcześniej. A ja sobie myślę, że skoro można wcześniej znaleźć przyczynę i nie czekać tyle to czemu nie. Jak ta kuracja nie pomoże to też się wybiorę do lekarza...

Będzie dobrze no nie???

Lecę na spacerek...PAPA!

lil ; dzidzia na 100% nie bo w grudniu staranka byly wstrzymane bo bralam 2 rozne i silne antybiotyki na zatoki
poza tym na wszelki wypadek zrobilam test i jest negatywny

mam nadzieje ze tak jak pisdzecie : cykle sie unormuja juz za chwile :)
a jak nie to luty 2012 bardzo mi sie ejszcze jako data podoba :) faktycznie lunbie lata parzyste poldus jest z 2008 :)

bedzie dobrze musi byc :)

kciuki za wszystkie staraczki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

LIL MAJA moja ginka mowila, ze jak po pol roku nic nie wyjdzie to wtedy badania itp Ginom to chyba sie wydaje normalne jak non stop test negatywny... przeciez w dzisiejszych czasach nie ma na co czekac. medycyna do przodu,jest tyle roznych sposobow na to wszystko... eh
MERe dzieki za info :)
JOS a czemu dopiero luty 2012?

Maju ja tez nie mialam sily sie poduszkowac. Ale wrzgłowie lozka mi pomoglo. Obecnie dosuszam włosy i jedziemy do moich rodziców na obiad. Odezwę się wieczorem.

Ja tez biore casta. Wczesniej tez go bralam i piekne cykle sie zrobily. Mam nadzieje, ze i teraz sie poprawia. No i sluzu wczoraj co nie miara, ale bialego narazie. Jajniki pikaja na zmiane, wiec nie wiem z korego bedzie owu ( i czy bedzie...)

reklama
pysia bo jak zajde dopiero w maju jaby sie cykle jeszcze z 3-4 m ce regulowaly :) no i jak ma byc 2012 to wole juz luty marzec niz luty :) hehe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry