reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
witam sie-nadrobilam,ale w miedzyczsie zadzwonila moja mama a potem znajoma:tak::-Di zeszlo pol godziny a potem zapomnialam co miala odpisac:baffled:JOSEPHINE- ciesze sie,ze i Ty sobie troche poczytalas o moich kulinarnych sposobach gotowania dla dzieci.WIOLKA-licze,ze dasz znać jak Ci poszlo gotowanie dla Iwonki:tak:napewno będzie dobrze;-)i zobaczysz ile kaski zaoszczędzisz na inne rzeczy dla Malej;-)PYZUNIA- czekamy na wiesci po badaniu,fakt dziwne,ze chcieli Cie klaść-ach te ich procedury:wściekła/y::wściekła/y::no:!!!MARYLA- Ja kawka a Ty:-DAGNIESZKA- wszystkiego NAJ!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
mama no napewno dzis bede probowac. napisze wam potem jak Iwonka zaregowala:-). pamietasz moze ile twoje dzieciaczki jadly jak mialy pol roku? wydaje mi sieze Iwonka malo je stalych posilkow, woli cycusia niz obiadek.
marylka nastawilas sie juz na rekordowy utarg? ja nadal trzymam kciuki:-)

WIOLKA-Zuza byla na piersi 4 m-ce(nagle dostalam @ i pokarm z dnia na dzień się skonczyl:szok::szok:polecialam do ginek.zeby coś zaradzil,ale niestety) to też tylko cyc:tak:a potem bebilno2,obiadek-ja dawalam Jej w takiej miseczce dziecięcej-miala swoja zastawe"plastikową":-Di jadla cala miseczka;-)raz dziennie dawalam Jej od 6 m-ca tego malego dananka-wcinala,ze hoho:-)i raz dziennie kruszylam do miseczki ze 4,5 biszkoptow,tarkowalam jablko-mieszalam z biszkoptem i...palce lizac:tak:biszkpot nasiąkal sokiem z jablka i byl miękki-jesli nie bedzie chciala chlodnego to na chwilke do mikrofali albo miseczke wstaw w wieksza miske z gorącą woda to bedzie cieplejsze.tylko na poszątek podaj Jej 3,4 lyzeczki biszkopta czy danonka i zaobserwuj-choc raczej nie powinno nic byc:no::-Djak cos potrzebujesz to pisz-podpowiem w miare mozliwosci:tak:

Witam się piątkowo :zawstydzona/y:
Ja już niestety w domu, a mogłabym być z Moim jeszcze z godzinkę dłuzej no ale nie, bo jeden niepotrzebny telefon i musiałam wracać :wściekła/y:

Iwonka jak narazie obiadku zje nawet nie pol sliczka tego malego, danonka jak jej podam to zje moze 3\4.ale ogolnie co kolwiek jej nie podam to zje kilka lyzeczek i juz niechce zaczyna sie wyrywac, krecic i pluc jedzeniem.moze ona jeszcze nie jest gotowa na to aby dostawac stale pokarmy? albo jest takim niejadkiem?ale z nowu mleko chce pic czesto ,sama mi sie do cyca dobiera:-). no i na wadze tez dobrze przybiera bo wazy juz 9,5 kg( maly klocek:-))

oj pysia chyba znowu mama ci zalazla za skore, zgadlam?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wiolka, ja mam małego kajtka w domu i już wcina ho ho :-)
Po pierwsze to całą butelkę małą zupki. Ma specjalny smoczek z większą dziurką do butelki i jest łatwiej karmić wiadomo. Po drugie 100-120ml wypija soczku bobo frut. No i mleko jakieś tam ma. I kaszkę też wcina michę i ma apetyt, że ho ho :-D
Ma 7 miesięcy no ale już tak ze dwa miesiące chyba ma te pokarmy wprowadzone jak zupki
Wiolka, dokładnie. Nie wiem czy coś kręci czy faktycznie źle się czuje. Ale jak ja się źle czuję to się to zwykle nie liczy, a jak jej coś jest to olaboga koniec świata
Eh

ja jeszcze kawy nie zalałam nawet bo od rana towar rozkładam :) jak skoncze to sie odezwe :) a co do utargu to ja codziennie sie na rekord nastawiam ale mało kiedy wychodzi :) ale ja sie nie poddaje :):):)

:-) hej hej , a wiecie że u mnie zima za oknem ...:szok::szok:... śnieg pada od rana , no i co po mojm wiosennym płaszczyku ,,,:-D, wisi biedny w szafie i wspiera inne wieszaki . :baffled::baffled:..
wiolka ja mojej córci podawałam zupki zrobione przez siebie , i nie martwiłam sie że zjadła kilka łyżeczek , widocznie twoja mała ma tak ,zjada troszkę a częsciej , będzie dobrze zobaczysz .

czyli z tego wynika ze moja kruszynka to niejadek. ale dzis ugotuje jej obiad jak mama mi pisala i moze wiecej zje.
pysia nie martw sie , godzina miej ze swoim to nie tak dlugo w porownaniu z reszta zycia ktora ze soba spedzicie:-). a jam twoja mama umie tak dobrze udawac to moze z powolaniem sie minela i aktorka powinna zostac co?:-)

reklama
witaj PYSIA;-)WIOLKA- mozliwe,ze Iwa najlepiej czuje sie przy piersi i najbardziej samkuje Jej Twoje mleczko-tylko sie cieszyc:tak:ale fajnie,ze probuje nowych pokarmow i konsystencji-dawaj Jej tyle ile Ci spokojnie zje bo jak bedziesz Ja zmuszac to efekt będzie odwrotny:baffled:dlatego jak zaczyna sie wiercic to wiecej Jaj nie dawaj;-)a na dzis moze zrob Jej obiadek , malego ziemniaczka,pol marchewki,pol pietruszki i udotuj jajko na twaddo i dodaj pol zoltka i na koniec lyzeczke masla i odrobinke soli i zmiksuj,albo mocno rozetrzyj widelcem na papce-acha ja lalam tyle wody do rondelka,zeby przykrylo warzywa i potem miksowala z ta woda ktora zostal(A BYLO JEJ MALO),przez to zupka byla bardziej plynna:tak:a ile masz pokoi jesli mozna spytac??

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry