reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Mary, ja matka atopowca polecam TYLKO i wyłącznie Linoderm Omega, krem tani, tłusty, skuteczny...emolienty uzależniają skórę i uważam, że nam nie pomogły tak jak powinny!
Jeżeli tego Linodermu nie ma u Was to kupię i Ci wyślę na próbę, kosztuje kilka zł. To polski krem.
Ninka od 1,5 roku nie ma problemów ze skórą odkąd używaliśmy tego kremu, teraz wystarczy raz na miesiąc ją natłuścić i jest bosko.

Carolineee - dzieki, kochana! A powiedz, maja z tej serii jakis olejek do kapieli? Bo wiesz, w ten sposob Mii skora bardzo sie poprawia, a taka kapiel koi jej to swedzenie. Po plynie do kojacej kapieli z A-Dermy miala super skore! I tylko po tym...
:baffled: Ja sobie poszukam tego, o czym mowisz, a jakbym miala klopot z dostepem, to napisze do Ciebie. :-*

Linoderm Omega, krem, 50 ml - Portal Dbam o Zdrowie
To jest ten krem, widzę, że podrożał bo ja płaciłam z 8zł. Raczej nie ma nic do kąpieli ale powiem Ci, że nie trzeba. Krem jest mega gęsty, tłusty, aż wydaje się, że ciężko go wsmarować...
Ninka miała swędzące miejsca, czerwoną skórę, jak tarka...aż jej się chwilami rany robiły.
Najpierw polecam sam krem 3-4 razy dziennie przez kilka dni, potem 2 razy dziennie przez kolejne 2-3 dni a potem raz dziennie żeby utrzymać efekty.
Ja teraz Ninkę kąpię w każdym możliwym płynie i NIC jej nie uczula ani nie wywołuje suchości skóry.
Myślę, że w tydzień skóra Mii dojdzie do siebie. A jak koniecznie chcesz coś do kąpieli to wlej oliwki dla dzieci ale na niepodrażnioną skórę...dopóki ma podrażnioną to nie bardzo.

MADE!!!!!!!!!!!!! Cholera, właśnie mi się przypomniało!!! Miałam Ci kartony w OBI kupić, dlaczego nie przypominasz???? PRZEPRASZAM! Jutro wdepnę, zaraz sobie w telefonie zapiszę.

Linoderm Omega, krem, 50 ml - Portal Dbam o Zdrowie
To jest ten krem, widzę, że podrożał bo ja płaciłam z 8zł. Raczej nie ma nic do kąpieli ale powiem Ci, że nie trzeba. Krem jest mega gęsty, tłusty, aż wydaje się, że ciężko go wsmarować...
Ninka miała swędzące miejsca, czerwoną skórę, jak tarka...aż jej się chwilami rany robiły.
Najpierw polecam sam krem 3-4 razy dziennie przez kilka dni, potem 2 razy dziennie przez kolejne 2-3 dni a potem raz dziennie żeby utrzymać efekty.
Ja teraz Ninkę kąpię w każdym możliwym płynie i NIC jej nie uczula ani nie wywołuje suchości skóry.
Myślę, że w tydzień skóra Mii dojdzie do siebie. A jak koniecznie chcesz coś do kąpieli to wlej oliwki dla dzieci ale na niepodrażnioną skórę...dopóki ma podrażnioną to nie bardzo.

Carolineee - a na buzie mozna to stosowac? Bo ona sie drapie do krwi po buzi i glowce i nie wiem, jak biduli pomoc!!! Ma takie plamy palaco-czerwone zwlaszcza na skroniach, ktore ja swedza. Caly czas ma wiec zdrapania buzi, i doslownie wyglada jak dziecko wojny!!! :eek::-:)sad:Mam masc sterydowa, ale kurcze nie moge jej przeciez caly czas uzywac! A do tego strasznie sucha skore na glowce. Ciemieniucha juz prawie zniknela, ale sucha skorka nadal jest... :-(

Mary oczywiście, że można!!
Biedna Mia...wiem co przechodzisz...my się strasznie męczyliśmy aż dotarliśmy do dobrego dermatologa...na najgorsze stany zrobił nam maść, 100razy lżejszą niż steryd przepisany przez pediatrę...Tak więc jeżeli mogę to powiem: jak już musisz używać tego sterydu to rozrabiaj go z wazeliną...stężenie leku jest przeokropne dla takiego dziecka...
Jak chcesz to ja Ci kupię jutro i wyślę, wiesz, że to nie problem.
Główkę oliwką smaruj, najlepiej w żelu i szczotkuj delikatnie:)

Made no cudownie!!!! Piękne dwa aniołki! :)

Mary oczywiście, że można!!
Biedna Mia...wiem co przechodzisz...my się strasznie męczyliśmy aż dotarliśmy do dobrego dermatologa...na najgorsze stany zrobił nam maść, 100razy lżejszą niż steryd przepisany przez pediatrę...Tak więc jeżeli mogę to powiem: jak już musisz używać tego sterydu to rozrabiaj go z wazeliną...stężenie leku jest przeokropne dla takiego dziecka...
Jak chcesz to ja Ci kupię jutro i wyślę, wiesz, że to nie problem.
Główkę oliwką smaruj, najlepiej w żelu i szczotkuj delikatnie:)

Carolineee - zlota z Ciebie kobitka! To ja poprosze taki kremik! I dawaj nr konta na priv! :-* A co do tej masci, to wiesz, ja uzywam ja bardzo rzadko i niby pomaga, ale co z tego, jak zaraz znow cos Mii wyskoczy na buzi i sie podrapie, a ja nie smaruje jej tego ta mascia, bo przeciez za czesto nie mozna?!... Przeraza mnie, jak ona moze na to zareagowac za kazdym razem, gdy jej aplikuje mala ilosc tego cholerstwa na buzie, ale nic nie dziala oprocz tego! :sad: Przynajmniej ja na nic dobrego nie trafilam...

reklama
Made ano tak! Nie otwierają mi się duże fotki, to dlatego.

Mary adres mam, nie powinna być droga wysyłka, postaram się jako list nadać.
I nie ma za co dziękować, po to jesteśmy żeby sobie pomagać. Dobijam do telefonu do listy zadań:)
Jak krem dojdzie to smaruj ją jak najwięcej, a buźkę między smarowaniem myj wodą samą :)Kilka dni i powinno być dużo lepiej.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry