mamuśki czy ktoś miał może podobny problem, moje córeczka od dawna nie chce pić mleka a ma zaledwie 13 miesiecy, daję jej za to kaszki jogurty i zawsze udawało sie przemycić o 5 rano mleko, teraz już nawet tego nie chce co ja mam robić? nie chce dawać jej krowiego bo nawet niewiem czy raz ona go bedzie chciala dwa niewiem czy mogę i jakie. wszedzie trabia ze dziecko musi pic modyfikowane do 3 lat 2 kubki! a moja nawet jednego nie wypiję, kaszki wiadomo te mleczno ryzowe to watpie ze to na tyle wystraczy a i kaszkę wiecznie jesc nie bedzie wieczorne jest okupiona marudzeniem poranna czasami wejdzie a czasami awaryjny jogurcik musi byc dajcie jakiekolwiek porady proszę!
reklama
Distinct
Początkująca w BB
Ja od pewnego czasu mam to samo. Moja córcia też ma 13 miesięcy i też nie chce mleka z butli. Jak zrobię 210ml i zostawi 60ml to jest dobrze ... częściej jednak zjada tylko 30-60 ml i więcej nie chce. Do pewnego czasu zjadała normalnie jak wstała całą butelkę i wieczorem wcinała raz mleko raz kaszę ... Teraz ani mleka ani kaszy.
Oczywiście że roczne dziecko pić mleka nie musi,wystarczy dobrze zbilansowana dieta i tyle.Mojego najmłodszego karmiłam piersią 13 mies potem dawałam mu juz kaszki lub płatki zbożowe gotowane na mleku krowim do tego dostawał jogurty.Obecnie nie je już kaszek ale z chęcią pije kawę zbożowa z mlekiem i zjada jogurty nigdy nie miał problemów z niedoborem jakichkolwiek witamin czy minerałów.Moje dziecko nigdy nie piło z butli,mimo że po roczku wprowadziłam mleko krowie nigdy nie miał alergii czy nietolerancji mimo iż jego rodzeństwo miało z tym problemy.Moim zdaniem podawanie mm do 3 roku to tylko wymysł koncernów produkujacych to mleko i tylealbo te kaszki Nestle itp.przeciez to sam cukier i syf jak dla mnie...nie maja nic wspólnego ze zdrowym odzywianiem.
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: